Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI PRVOLIGAŠ

Gorica predstavila novog trenera i veliko pojačanje iz Poljske

Gorica
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/6
20.06.2018.
u 11:27

- Oduvijek sam volio hrvatski nogomet, cijenio vaše igrače, neki dan sam gledao utakmicu s Nigerijom i bio jako zadovoljan što ću nastupati u ligi koja je stvorila tolike svjetske klase - rekao nam je Lukasz Zwolinski

HNK Gorica, novi nogometni prvoligaš, svoje je redove osnažila domaćim trenerskim i stranim igračkim pojačanjem koje je predstavila na medijskoj konferenciji. 

U sljedećoj sezoni, Goricu će voditi trener Sergej Jakirović, mladi strateg koji je protekle sezone trenirao Sesvete. Uz Jakirovića, Goricu je pojačao i Lukasz Zwolinski, napadač s iskustvom igranja u Ekstraklasi, poljskoj prvoj ligi u kojoj je nastupao za Pogoń Szczecin, Arku Gdynia i Śląsk Wrocław.

Sergej Jakirović kao nogometaš bio je reprezentativac BiH za koju je zabilježio pet nastupa, od domaćih momčadi između ostalih igrao je u NK Zagrebu i HNK Rijeci, a kao član CSKA Sofija, nastupao je u Ligi prvaka. Ugovor s HNK Goricom potpisao je u nedjelju.

- Zahvalan sam čelnicima HNK Gorica na prilici da pokažem svoje znanje i iskustvo vodeći novog hrvatskog prvoligaša, jako sam zadovoljan svime što sam vidio, od infrastrukture i uvjeta za treniranje, pa do igračkog kadra i pojačanja. Obećavam da će Gorica biti izazov za sve favorite i da nitko niti jedan bod protiv nas neće osvojiti lagano. Pozivam sve ljubitelje nogometa iz Velike Gorice, iz okolice, pa i iz Zagreba, da dođu na naš stadion i vide nešto novo i svježe, momčad koja u prvoj HNL neće biti prolaznik, već izazivač i jedna vrlo solidna momčad - izjavio je Sergej Jakirović, novi trener HNK Gorice. 

- Izuzetno sam zadovoljan što sam potpisao za Goricu i što ću imati priliku igrati prvu HNL. Znam da mogu pomoći da namučimo, pa i pobijedimo Dinamo, Hajduk, Rijeku i naravno sve druge. Oduvijek sam volio hrvatski nogomet, cijenio vaše igrače, neki dan sam gledao utakmicu s Nigerijom i bio jako zadovoljan što ću nastupati u ligi koja je stvorila tolike svjetske klase - rekao nam je Lukasz Zwolinski, napadač Gorice.

Gorica
1/6

Medijima se u ime HNK Gorica obratio i sportski direktor Mindaugas Nikoličius, iskusni europski stručnjak koji je vodio struku u velikom škotskom Heartsu i Žalgirisu iz Vilniusa te je medijima rekao: 

- Danas imam čast predstaviti našeg novog trenera i igračko pojačanje, zahvaliti se svim predstavnicima medija što su došli na ovo predstavljanje i obećati im da ćemo im uvijek biti otvoreni za sva pitanja. Pozivam sve naše susjede iz Velike Gorice da svojim dolaskom uveličaju naše utakmice u prvoj HNL, a mi ćemo im se odužiti atraktivnim nogometom, golovima i trudom na terenu koji će sigurno dati rezultate i pretvoriti nas u najugodnije iznenađenje nadolazeće sezone.

Gorica
1/7
Ključne riječi

Komentara 1

Avatar zagorac2
zagorac2
06:08 24.06.2018.

nemam nis protiv Gorice ali mislim da ipak nije dobro da se vecina klubova nalazi u Zagrebu ili oko zagreba i mislim da je trebalo pomoci Vinkovce ali i split jer to su ipak nasi Hrvatski klubovi i mislim da ti razni talenti bi ipak trebali ostat u svojim sredinama jer ovako svi bjeze samo u Zagreb i jednog dana liga ce biti samo Zagreb a ostali ce proizvodit igrace za koga? izvoz i mislim da te neke negativce poput J..., Sim... ,i inih treba makniut od svigdje i treba stvorit neku klimu da nasa mladost ipak ostaje u Hrvatskim klubovima i da imaju buducnost u drustvu jer svi ti talenti ipak ne zaradjuju milione po svijetu i mislim da nam treba vise Sukera i Stimca ali Stimca u izdanju kakav je bio ko igrac a ne Stimca ko negativca ali i u nekim sredinama ko np. Split trebalo bi maknut te negativce i lopuze iz sporta ali i iz politike i mi bi isli naprijed u svim granama sporta ali i ekonomski

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije