Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEĆE IGRATI

Gorica otkazala turnir zbog zaraze koronavirusom

Zagreb: Utakmica HT Premijer lige KK Cibona - KK Gorica
Marko Lukunic/PIXSELL
10.11.2020.
u 16:00

U ovom trenutku još nije poznato hoće li momčad Josipa Sesara dobiti priliku naknadnog odigravanja utakmica ili će one biti registrirane porazom hrvatskog sastava.

Hrvatski košarkaški klub Gorica otkazao je nastup na prvom od tri turnira regionalne košarkaške ABA 2 lige zbog pozitivnih slučajeva na koronavirus u svojim redovima.

"Uprkos velikoj želji i iščekivanju prvog međunarodnog iskoraka našeg kluba, zbog nemogućnosti odlaska na mjesto odrzavanja turnira ABA 2 lige, prisiljeni smo otkazati prve četiri utakmice na Zlatiboru. Vjerujemo da ćemo se u nastavku sezone uspješno boriti za što bolje pozicije i napredak našeg kluba i igrača u medjunarodnom okruženju. Prepoznajemo trud i ulaganja ABA lige i svih klubova kako suorganizatora tako i svih sudionika i veselimo se uskoro susretu na sljedećem turniru," priopćili su iz kluba.

Vodstvo lige danas je i službeno potvrdilo ovu vijest, te objasnilo razloge neigranja hrvatske momčadi.

"U skladu s sigurnosnim protokolom ABA League 2 Covid-19, sve ekipe koje su sudjelovale na turniru regularne sezone na Zlatiboru prošle su Covid-19 testiranja. Kako se ispostavilo, Gorica je zabilježila nekoliko pozitivnih igrača u svojoj momčadi, što znači da nisu mogli putovati na mjesto prvog od tri turnira redovne sezone u drugoligaškom prvenstvu ABA lige," poručili su iz vodstva lige.

U 'balonu' u Srbiji Goričani su trebali odigrati četiri utakmice, protiv Širokog, banjalučkog Borca, slovenskog Heliosa i Slobode iz Užica.

U ovom trenutku još nije poznato hoće li momčad Josipa Sesara dobiti priliku naknadnog odigravanja utakmica ili će one biti registrirane porazom hrvatskog sastava.

Ključne riječi

Komentara 1

DM
drazen.muhvic
18:54 10.11.2020.

Nije Gorica otkazala turnir, nego je otkazala svoj nastup na turniru!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije