Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JADRANSKI DERBI

Goran Tomić jasno poručio treneru Hajduka: 'Na Rujevici smo mi gazde...'

21.11.2021.
u 08:00

– Livaja je najkvalitetniji igrač Hajduka. U bilo kojem klubu gdje je bio radio je prevagu. Da bismo to neutralizirali, moramo djelovati kao momčad – istaknuo je trener Rijeke.

Puno je stvari koje bi danas mogle presuditi pobjednika jadranskog derbija. Sraz Rijeke i Hajduka na Rujevici sigurno će privući pozornost na više razina. Bit će to i sraz dvojice najboljih strijelaca lige. Josip Drmić zabio je 11 pogodaka, nešto malo više od trećine svih pogodaka svoje momčadi. Marko Livaja s druge je strane osam puta zabio u ukupnom Hajdukovu učinku od 20 pogodaka. Hajdukov trener Valdas Dambrauskas ne može računati na Fossatija, Kačaniklića i Diamantakosa.

Goran Tomić radi jako dobar posao. Rijeka je jako dobro organizirana i vođena. Organizirani su prema natrag i imaju jako dobru negativnu tranziciju jer ne samo da se dobro i kvalitetno brane nego i s velikim brojem igrača. Trener izvlači najviše iz njih i igraju točno onako kao on želi da igraju. Kao što sam već rekao, imaju i neka oružja koja danas nisu toliko česta, kao što su udarci iz daljine. Ali mi imamo svoje prednosti koje možemo iskoristiti i uhvatiti ih na krivoj nozi. Jadranski derbi je nešto posebno i siguran sam da će svaki igrač dati sve od sebe – kaže Dambrauskas.

Svjestan je važne Drmićeve uloge...

– Slažem se da je Drmić sjajan napadač i može svakome zapapriti, ali nitko ne može igrati sam. Mislim da se igrači Rijeke sjajno razumiju. Moramo natjerati Rijeku da razmišlja više o nama nego što bi htjela.

Goran Tomić, trener Rijeke, opušteno iščekuje susret.

Jadranski derbi uvijek je posebna utakmica. Osjeti se posebno ozračje. To je za nas bitna utakmica, ali nikako ključna. Na vrhu smo, cilj je da tu i ostanemo. Napravit ćemo sve da bodovi ostanu kod nas. Svi su nestrpljivi da utakmica krene. Imamo još nekoliko dilema vezanih za početni sastav – rekao je Tomić, a zatim se dotakao Hajduka.– Znamo svi da je Hajduk ove godine složio jako dobru momčad, konkurentnu za vrh tablice. Doveli su ozbiljnog trenera koji ima iza sebe dobar rezultat i rad u Gorici i Bugarskoj. Hajduk je ove godine kvalitetan. Imamo četiri momčadi koje su kvalitetne. Zbog toga je prvenstvo jako zanimljivo.

A kakav Hajduk očekuje Tomić?

– Teško je to procijeniti. Bitno je da mi znamo što ćemo mi raditi. Na Rujevici je Rijeka uvijek favorit. Moramo biti pametni. Opasni u završnici, organizirani u obrani. Livaja je najkvalitetniji igrač Hajduka. U bilo kojem klubu gdje je bio radio je prevagu. Da bismo to neutralizirali, moramo djelovati kao momčad – istaknuo je trener Rijeke.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije