Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PBZ Zagreb Indoors

Goran opet puni dvoranu: Poražen u paru s Čilićem

Čilić Ivanišević
Igor Kralj/PIXSELL
Autori: Mario Kuss, Antonela Vukorepa/VLM
01.02.2011.
u 18:48

Iako su tek prva kola, Ivaniševićev nastup u paru s Čilićem bio je bio je šlag na torti.

U svom prvom meču na ATP Touru nakon sedam godina Goran Ivanišević poražen je u paru s Marinom Čilićem u 1. kolu Zagreb Indoorsa. Bolji od hrvatskog dvojca bili su Slovaci Polašek i Zelenay (7:6, 6:4).

- Igrali smo OK, imali puno šansi. Dobro da je Marin osjetio teren, a ja sam svoje davno odigrao. Htio bih zahvaliti publici što je došla u ovolikom broju, neka bude podrška i Marinu sutra - kazao je Ivanišević nakon meča.

Ni Čilić nije bio pretjerano razočaran porazom.

- Igrati s Goranom veliko je iskustvo za mene. Zakazao sam na terenu, no dobro mi je došlo da osjetim podlogu - pričao je Čilić.

Bez obzira na poraz, njihov nastup bio je prava poslastica.

– Uoči turnira Goran i ja razmišljali smo što i kako napraviti da PBZ Zagreb Indoors bude što atraktivniji. Znali smo da dolaze svi najbolji hrvatski tenisači, no trebalo nam je još nešto dodatno što bi povećalo interes za turnir. Predložio sam Goranu da se uključi u igranje u paru. Malo je razmislio i na kraju pristao – objašnjava direktor turnira Branimir Horvat put igračkog povratka Gorana Ivaniševića na ATP Touru.

– Unatoč tome što je prošli tjedan imao problema s ozljedom, Goran je ipak odlučio nastupiti radi promocije turnira. Svaka mu čast – odaje Zecu priznanje Horvat koji već dulji niz godina s najvećim hrvatskim tenisačem ima, kako on to voli reći, poseban odnos.

– Goran je još 2004. godine, dok je igrački bio aktivan, nastupio u paru na zagrebačkom challengeru s tada 15-godišnjim Čilićem. Ne trebam ni govoriti kakva je to bila reklama za naš turnir – napominje Horvat.

Na PBZ Zagreb Indoorsu Ivanišević je od samog početka.

– Ima funkciju pomoćnika direktora turnira, zadužen je za igrače i pozivnice, protokolarne obveze kao i kontakte sa sponzorima – kaže Horvat.

Što se Goranova igračkog povratka nakon sedam godina tiče, pa makar to bilo i u paru, to za većinu nije iznenađenje.

– O čemu pričamo, pa većina Goranovih vršnjaka danas su najbolji svjetski igrači u paru. A svi znamo, ja vrlo dobro, da je Goran bio i jest vrhunski igrač u paru. Njegov je potez velika gesta i pomoć turniru, dodatna prilika za spektakl – smatra njegov bivši reprezentativni suigrač i prvi hrvatski tenisač Ivan Ljubičić.

Mnogi se, gledajući ga u akciji, pitaju nije li prerano završio reprezentativnu karijeru, jer bi u parovima, koji su naša najbolnija točka, za njega svakako bilo mjesta.

– Moje je vrijeme prošlo, sada je red na mlađima. To uvijek napominjem. Dovoljni su mi nastupi na Senior Touru – odgovara trenutačno drugi na svjetskoj listi teniskih veterana i aktualni pobjednik Masters Senior Toura. Jedan je od najtraženijih u društvu teniskih legenda poput McEnroea, Borga, Raftera, Edberga i za njegov nastup organizatori plaćaju najmanje nekoliko desetaka tisuća dolara. Tim više dobiva na težini njegov spektakularni zagrebački nastup. Samo je jedan Goran...

Ni Ivo Karlović nije upisao bolji povratnički meč. Od Nijemca Danijela Brandsa 7:5, 6:7(3), 7:6(1).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije