Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Željko Krajan

Goran je postavio neke standarde i sad ga naši igrači žele nadmašiti

24.10.2018.
u 07:56

Dosad je prodano ili rezervirano oko 1000 (od 2600) ulaznica. Dobro idu najjeftinije i srednje skupe

Mjesec dana prije finalnog dvoboja Davisova kupa između Francuske i Hrvatske u Lilleu u Hrvatskom teniskom savezu još su jednom željeli podsjetiti na taj uistinu značajan događaj.

Predsjednica Nikolina Babić ponovno je pozvala sve koji mogu da dođu podržati naše tenisače. Nije zaboravila na prosvjednu notu koju je HTS uputio ITF-u zbog toga što će se na (zemljanom) terenu u Lilleu moći trenirati tek u srijedu (propisano je u utorak).

1/12

Iz ITF-a su ljubazno odgovorili da razumiju naše nezadovoljstvo, ali da je, na žalost, srijeda ta kad će se početi s treninzima. Koliko je to otegotna okolnost za našu momčad, pitali smo izbornika Željka Krajana.

Francuzi sve čine da osvoje

– To je jedan od detalja koji idu na ruku Francuzima. Oni su ipak već odigrali neke mečeve na tom terenu, trebat će im manje vremena za prilagodbu. Nije lijepo, ali ne možemo tu ništa. I to da će Čilić i Pavić, a možda i Ćorić, tjedan dana prije biti na Mastersu u Londonu i igrati na tvrdom terenu za nas je otegotna okolnost. Francuzi, pa i uz pomoć ITF-a, sve čine da osvoje naslov, ali mi imamo kvalitetu i sve ćemo učiniti da ih u tome onemogućimo – istaknuo je Krajan kojemu će kao izborniku to biti drugi finale i nova mogućnost da sedmogodišnju karijeru okruni naslovom.

Priznao je da mu je laknulo kad je Čilić pobjedom nad Šapovalovom prekinuo neugodan niz od tri poraza...

– Nema tu puno tajni, Čilić i Ćorić su naši aduti u singlu i sigurno da nam je važno da su u pobjedničkoj formi i puni samopouzdanja. U parovima ipak imamo puno više opcija. Marin se u Zadru potrošio i tjelesno i emotivno i trebalo mu je vremena da se vrati. Ulazak u dvoranu u tome mu je pomogao.

Dijaspora je na potezu

Prokomentirao je i činjenicu da imamo dvojicu u Top 15:

1/13

– To je sjajan doseg, jedan vuče drugoga. To je lančana reakcija koja je krenula još od Gorana koji je nametnuo neke standarde, osvojio je Grand Slam naslov, a sad se svi naši igrači trse nadmašiti ga. Sve ispod toga više nije dovoljno dobro, morate imati bolji rezultat da biste bili priznati. Svi ti uspjesi proizlaze iz želje za dokazivanjem.

Prema informaciji izvršnog direktora Marina Galića, prodano je ili rezervirano 1000 ulaznica iz hrvatskog kontingenta od 2600. Dobro idu najjeftinije (985 kuna) i srednje skupe (1639), dok je najskuplje ulaznice (4331) najteže prodati.

– Pokušavamo animirati ljude iz hrvatskih zajednica u obližnjim gradovima Njemačke, Belgije i Francuske kojima je Lille bliži i mogli bi imati manje troškove. Pomoći će nam i Hrvati iz samog Lillea, posebno oko organizacije hrvatskog kornera – kaže Galić.

>> Pogledajte tko su najskuplje plaćeni hrvatski sportaši

Komentara 3

PE
peugeot
13:22 24.10.2018.

Za hrvatsku reprezentaciju je problem to sto ce se igrati na zemljanoj podlozi. A na "sljaci", Francuzi su jaci. Ako Hrvatska pobijedi i to na terenu Francuza, bicu vrlo, vrlo, zadovoljan.

Avatar southman
southman
09:20 24.10.2018.

Ako Matin ne " napuni gaće " Salatara je naša !

Avatar southman
southman
09:20 24.10.2018.

Marin naravno .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije