Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA ČAST

Goran Ivanišević nominiran za najboljeg trenera svijeta u 2023. godini

Banja Luka: Novak Đoković i Goran Ivanišević dolaze na trening
Dejan Rakita/PIXSELL
30.11.2023.
u 09:00

Đoković je pod Ivaniševićevim kormilom ove sezone ukupno osvojio sedam ATP turnira, a osim u spomenuta tri Grand Slama, slavio je i na turnirima u Cincinnatiju, Parizu, Adelaideu te na ATP završnici u Torinu

Hrvatski legendarni teniski as Goran Ivanišević nominiran je za najboljeg teniskog trenera svijeta u 2023. godini, službeno je objavio ATP. 

Ivanišević, inače trener najboljeg tenisača svijeta Novaka Đokovića, je ove godine kao trener vodio tenisača iz Srbije do tri od četiri Grand Slam naslova. Đoković je pobijedio na Australian Openu, Roland Garrosu i US Openu, a u finalu je bio i u Wimbledonu gdje ga je zaustavio Španjolac Carlos Alcaraz. 

Đoković je pod Ivaniševićevim kormilom ove sezone ukupno osvojio sedam ATP turnira, a osim u spomenuta tri Grand Slama, slavio je i na turnirima u Cincinnatiju, Parizu, Adelaideu te na ATP završnici u Torinu.

U konkurenciji Ivaniševiću za najboljeg trenera godine među nominiranima su i trener Huberta Hurkacza Craig Boynton, treneri Jannika Sinnera Darren Cahill i Simone Vagnozzi, trener Bena Sheltona Bryan Shelton te trener Carlosa Alcaraza Juan Carlos Ferrero.

Za nagradu najboljeg teniskog trenera svijeta glasovali su upravo teniski treneri, a još čekamo objavu svih nominacija za sve kategorije najboljih u 2023. godini.

Osim nagrade za trenera godine, ATP prema zasad određenim nominacijama dodjeljuje i nagradu za povratnika godine, igrača koji je najviše napredovao, nadolazeću zvijezdu godine te Nagradu Stefan Edberg za sportski potez godine.

Komentara 1

Avatar Moodleen
Moodleen
13:31 30.11.2023.

Jovanišević

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije