Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRETAN ROĐENDAN

Goran Ivanišević navršio 50 godina! 'Nisam prestao vjerovati, ponosan sam...'

13.09.2021.
u 15:40

Velikan hrvatskog tenisa proslavio je jubilarni rođendan, stigao je do pola stoljeća.

Goran Ivanišević danas slavi 50. rođendan i bez obzira što je prošle godine njegova supruga Nives poželjela da u ovoj pandemija koronavirusa bude gotova, što se nije dogodilo, svakako oboje imaju razloga za osmijeh.

Trener je najboljem tenisaču svijeta, koji je ove sezone došao na mali korak od povijesnog uspjeha - osvajanja sva četiri glavna turnira u jednoj godini. Pritom je Novak Đoković uspio dostići Rogera Federera i Rafaela Nadala na vrhu s 20 osvojenih Grand Slam titula.

Uz to, na dvadesetu godišnjicu njegova čudesnog osvajanja Wimbledona, primljen je u tenisku Kuću slavnih i time zaokružio veličanstvenu karijeru.

Kad se pogleda unatrag njegov život, prvenstveno razdoblje kad je bio igrač, nije lako pobrojati sve uspjehe. Još uvijek je jedini hrvatski tenisač s titulom u Wimbledonu u pojedinačnoj konkurenciji.

Ujedno, jedini je u povijesti koji je s pozivnicom i tako slabim rankingom (125.) stigao do te titule. U Wimbledonu je igrao još tri finala (1992., 1994., 1998.) i dva polufinala (1990., 1995.). Umirovio se također na tom turniru nakon poraza u trećem kolu 2004. od Lleytona Hewitta, u tom trenutku branitelja titule iz 2002. Ukupno, ovojio je 22 ATP turnira u pojedinačnoj, još devet u konkurenciji parova...

Bio je članom hrvatske teniske reprezentacije prilikom osvajanja Davis Cupa 2005. godine. Također ima dvije brončane medalje s OI 1992. u Barceloni, pojedinačno i u paru s Goranom Prpićem. Najbolji plasman karijere na ATP ljestvici tenisača bilo mu je drugo mjesto, ostvareno 1994.

- Mi smo mala zemlja s velikim srcem, nikad ne prestajemo vjerovati. Imao sam puno uspona i padova, ali nikad nisam prestao vjerovati. Mogu reći da sam ponosan na sebe - kazao je povodom ulaska u Kuću slavnih i nekako se tim riječima može zaokružiti njegova karijera i osobnost.

Na kraju, mnogi su ponosni na tebe Gorane, sretan rođendan!

>>> Goran Ivanišević sasvim otvoreno za Večernji TV

Komentara 1

Avatar barba_barba
barba_barba
16:34 13.09.2021.

Sritan ti rodjendan i pazi u odabiru poslodavca. Nisu svi posteni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije