Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo u potrazi

Gomila veznjaka, ali nema Ademijeva nasljednika: 'Oni koji su nam se svidjeli, preskupi su'

15.07.2014., Stadion Maksimir, Zagreb - Prva utakmica 2. pretkola Lige prvaka, GNK Dinamo - VMFD Zalgiris. Paulo Machado, Domagoj Antolic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
05.02.2016.
u 12:40

– Pogledali smo velik broj igrača na tržištu, ali oni koji su nam se svidjeli bili su izuzetno skupi i nama nedostupni.

Zimske pripreme Dinama trebale su poslužiti Zoranu Mamiću da pronađe tko će mu biti zadnji vezni, defenzivni igrač. Nakon što je Arijan Ademi zaradio četverogodišnju suspenziju Uefe, plavi su na toj poziciji najviše koristili par Domagoj Antolić – Paulo Machado. No nijedan od njih dvojice nije igrač kao Ademi, čvrsti defenzivac, destruktivac suparničkih ideja, nadasve trkač i borac kakvog su poželjeli i drugi klubovi.

Goncalo postao stoper

– Svi su igrači na prodaju, ali Ademi nije, za njega nema zamjene – čulo se u Maksimiru.

I nisu plavi pustili Ademija kad su stigle ponude, ali onda je, nažalost, stigla i suspenzija. I od tada plavi traže Ademijeva nasljednika.

– Pogledali smo velik broj igrača na tržištu, ali oni koji su nam se svidjeli bili su izuzetno skupi i nama nedostupni. No imamo igrače koji su s nama, koji su pokazali da mogu zamijeniti Ademija. Treba stati iza njih i dati im podršku – rekao je Zoran Mamić.

Plavi se u subotu vraćaju s priprema u Španjolskoj, vrijeme provedeno u La Mangi (uz pet utakmica koje su tamo imali na rasporedu) trebalo je iznjedriti nekakvo rješenje.

Mamić je mogao gledati kako rade i igraju njegovi vezni igrači, a poveo ih je mnogo. Na jesen su najviše igrali Antolić, Machado i Rog, tu su još Ćorić, Pavičić i Goncalo koji su dobivali minutažu, a šansu da zaigraju na proljeće čekaju mladi veznjaci Olmo, Gojak, Moro, Fintić, Knežević i Borovec.

Od svih njih nominalno su klasični zadnji vezni Goncalo i Borna Borovec. Razmišljalo se i o Ivanu Šunjiću, on je kao kapetan mlade momčadi stigao do proljeća u Ligi prvaka, ali očito se procijenilo da je za njega bolje da se okuša u prvoligaškoj konkurenciji, a ne pokojoj utakmici Lige prvaka mladih i u drugoj momčadi Dinama pa je proslijeđen Lokomotivi.

Goncalo je u Dinamo došao u ljeto 2014. za 650.000 eura odštete, a Zoran Mamić puno ga je više koristio kao stopera nego zadnjeg veznog, čak i kad je ostao bez Ademija.

Propustio Euro i SP

Dinamo puno toga očekuje od mladog Borne Borovca. Nažalost, on je dugo bio ozlijeđen, zbog toga je propustio i Euro mladih u Bugarskoj kao i SP u Čileu.

– On je izuzetno značajan igrač, s njime momčad ima drugu dimenziju – tvrdio nam je trener mladih snaga Dinama Jozo Bandić.

Nažalost, stanka je bila duga, dečko se oporavio i Mamić ga je poveo i u Rovinj i u La Mangu, ali do danas nije odigrao ni minute tako da će teško zaigrati za prvu momčad ovog proljeća. Samo neka bude zdrav i igra za juniore ili drugu momčad plavih, a trenira s prvim sastavom i Dinamo bi onda na ljeto mogao imati Ademijeva nasljednika.

>>Mamić ljutit: Ovo je bila najgora utakmica Dinama u mojoj eri!

Komentara 5

Avatar ludiplavi24
ludiplavi24
13:40 05.02.2016.

Kad Dinamo prodaje igraće onda je 8 milijuna eura pre malo a kad kupuju onda je i 3 previše.

KU
kupatilo
13:39 05.02.2016.

Ima zadnjih veznih u bosni i nisu skupi a borci su kao i Adimi al neznam stase ceka.Dinamu niko nije dobar a sami imaju neke mlakonje.Treba igraca koji su žustri i srčani.

Avatar ČEPlN
ČEPlN
17:46 05.02.2016.

najveci je problem pola milijarde za koji se sumnjici kompletna uprava

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije