Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEDITERANSKE IGRE

Goluža: Mi smo rukometna sila, takvi moramo biti u Turskoj

'12.04.2013., Skoplje, Makedonija - Final Four regionalne SEHA lige, polufinale, RK CO Zagreb - Brest Meshkov. Slavko Goluza. Photo: HaloPix/PIXSELL'
'STR-1234/HaloPix/PIXSELL'
20.06.2013.
u 07:54

OTVARANJE Zastavu nosi Giovanni Cernogoraz

U turskom gradu Mersinu u četvrtak u 19 sati po srednjoeuropskom vremenu svečano će biti otvorene 27. Mediteranske igre, na kojima će nastupiti i 102 hrvatska sportaša. Naši će se predstavnici natjecati u 20 sportova, a u nekima će nastupiti naši najjači aduti. Primjerice Sandra Perković, olimpijska prvakinja u bacanju diska, Giovanni Cernogoraz, olimpijski pobjednik u gađanju letećih meta, gimnastičari Robert Seligman i Marijo Možnik, osvajači medalja na europskim prvenstvima i u Svjetskom kupu, braća Žugaj u hrvanju, jedriličari Tina Mihelić, Šime Fantela, Igor Marenić, Tonči Stipanović, plivačica Sanja Jovanović, te Snježana Pejčić.

Osvojili 141 medalju

Od ekipnih sportova u najjačem sastavu su vaterpolisti, dok su rukometaši, rukometašice i odbojkašice u pomlađenim sastavima. 

Od samostalnosti Hrvatske hrvatski su sportaši pet puta nastupali na Mediteranskim igrama. U tom razdoblju osvojili su 141 medalju, 32 zlatne, 50 srebrnih i 59 brončanih. Najviše zlatnih medalja, čak šest, osvojili su atletičari, ispred strijelaca sa pet odličja. Plivanje je Hrvatskoj donijelo najviše medalja – 23.

Prvi hrvatski sportaši u mediteranskom selu bili su gimnastičari Možnik i Seligman, a u utorak su im se pridružili jedriličari i hrvatska vaterpolska reprezentacija. Ostali su put Mersina krenuli u srijedu.

– Šteta što je u posljednji trenutak otpao Luka Stepančić, ali svi drugi koji idu igraju u svojim klubovima zapažene uloge - rekao je izbornik rukometaša Slavko Goluža.

Očekivanja?

- Teško je reći, jer prvi put igramo u ovom sastavu, a imali smo samo dva dana za pripreme. Najviše me zanima kako će igrati Pešić, Karačić i Slišković. Ali mi smo rukometa sila, tako se moramo ponašati i na mediteranu – dodaje Goluža.

Nedostaje Stepančić

Zanimljivo je da će kapetan rukometne reprezentacije biti Igor Karačić, igrač Vardara, koji je u mlađim dobnim skupinama bio zamjena Domagoju Duvnjaku.

Ženska reprezentacija, nakon ispadanja u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo, ovaj put namjerava osvojiti medalju.  

– Od igračica koje su igrale u Londonu tu je samo Sonja Bašić, a od iskusnijih još samo Katarina Ježić, Dragica Džono i Žana Čović – istaknuo je izbornik Vladimir Canjuga.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije