Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLUFINALE S DANSKOM

Goluža: Korak smo do kraja, sad nam treba i malo sreće

Slavko Goluža
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
24.01.2014.
u 08:15

Godine prolaze, a rukometaši Hrvatske uvijek su tu, u polufinalu. I večeras u 21 sat počet će još jedna velika bitka za finale, protiv Danske, domaćina, branitelja naslova, s osam igrača iz najjačih europskih klubova. U Flensburgu su Mogensen, Eggert, Knudsen i Svan, u Kielu Toft, u Hamburgu Lindberg, u Löwenu Landin, a onaj najopasniji, Hansen, igra u PSG-u. No, i naša udarna postava zarađuje plaću u najboljim europskim klubovima: Veszpremu (Alilović), Kielceu (Štrlek, Čupić), Parizu (Vori, Kopljar, Gojun), Hamburgu (Duvnjak).

Imamo lijek za Mikkela Hansena

Slavko Goluža

izbornik Hrvatske

Lani nismo bili kompletni

– Trebamo biti pošteni i reći da su Danci favoriti. Dat ćemo sve od sebe pa što bude. Nema straha, spremni smo za veliku borbu – rekao je Damir Bičanić.

Koliko je ova utakmica slična onoj koju smo izgubili lani u polufinalu SP-a u Španjolskoj?

– Slična je samo po tome što je polufinalna. Lani smo igrali bez Štrleka i Buntića, Duvnjak je igrao bolestan, mene su uhvatila leđa, Vuković je na početku utakmice uganuo zglob. Sada smo kompletni, zdraviji – rekao je Bičanić.

Sve će se večeras vrtjeti oko dvojice igrača: Mikkela Hansena i Domagoja Duvnjaka. Obojica na ovom EP-u dobro igraju, uspješni su po broju dodavanja... I uopće ne treba dvojiti da će i Danci pokušati obranom 5-1 izolirati našeg srednjaka. Pokušat će ga izmoriti do krajnjih granica jer se Domagoj puno napreže u obrani. Pitanje je ima li izbornik Goluža lijek, antibiotik za Hansena.

– Imamo lijek za njega, kako ne! Samo ga nećemo otkriti – rekao je Goluža.

Slično je, o tajnom oružju, govorio i uoči Francuske...

Kako zaustaviti igrača koji ima prosjek od šest pogodaka i šest asistencija po utakmici?

– Nadam se da u igri s nama neće tako puno asistirati. No, nije Danska samo Hansen, trebamo pripaziti na još puno dobrih igrača. Sada kada smo došli gotovo do kraja trebat će nam i malo sreće. Mogu samo obećati da ćemo dati sve od sebe da nas Danska ne zaustavi na putu prema zlatu, koje svi željno čekamo još od 2004. Atmosfera je dobra, ozljeda nema, napravili smo sve da se dečki što bolje oporave nakon teške utakmice s Poljskom. Imali smo jučer opuštajući trening, vožnja do Herninga nije dugo trajala. I svi jedva čekamo polufinale – istaknuo je izbornik.

Zadnji smo na kladionici

Polufinale jedva čeka i Manuel Štrlek.

– Lanjski sam polufinale gledao doma ozlijeđen. Danci su bili jako motivirani. Valjda ih je mučio visok poraz s OI u Londonu. Ne bojim se dvoboja s Landinom, neka se čuva mojih nepredvidivih udaraca pa ćemo vidjeti tko će na kraju biti uspješniji. Opet, radije bih odmah potpisao da ne postignem nijedan pogodak a da uđemo u finale – rekao je uvijek smireni Manuel Štrlek.

Na kladionicama Danska je večeras favorit (1.50 - 9.50 - 3.10), kao i za zlato (1.85, Francuska 3.75, Španjolska 6, Hrvatska 6.50).

>> Alilović poručuje Dancima: Na vama je pritisak, a mi nemamo što izgubiti

Komentara 11

SL
Slavek
12:00 24.01.2014.

Pogledajmo kakve je Danska imala protivnike u grupi (Ceska, Austrija Makedonija), a koga je HR imala ( Francuze, Svedjane, Island, Poljsku ). Mislim da se ti protivnici ne mogu usporedjivati. Treba biti smiren i pametan i potopiti te Dance.

MI
Mingan
12:27 24.01.2014.

Dragi moj i poštovani izborniče, nama treba sada pameti. Do sad smo pobijedili sve što smo i trebali pobijediti. Ajmo jednom uzet skalp i jačem od sebe. To se zove sport.

Avatar Kristijan Krkač
Kristijan Krkač
12:37 24.01.2014.

Kaj znači "trebat će nam i malo sreće"? Kaj se već počel vadit? Kao, ak zgutamo, onda nismo imali sreće. Ma mojne me hoblat bik nepodojeni, kaj se tak govori? Kaj se tak misli? Valjda se misli, radi i govori tak da smo spremni za Dance i da ne buju mogli prdnut. Pa čitajte kaj oni izjavljuju. Dok je bil Červar mogli smo čut nekaj o taktici i planu za tekmu. Ovaj Goluža sve više tone u floskule i nalikuje na hrvatske nogometne trenere. Samo čekam - "Lopta je okrugla" i sl.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije