Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FINALE ZAPADA

Golden State poveo 2:0 protiv Portlanda

Golden State
Foto: Reuters/Pixsell
17.05.2019.
u 09:51

Warriorsima za plasman u peti uzastopni veliki finale sada nedostaju još samo dvije pobjede, a do njih će pokušati doći već u Portlandu gdje će se igrati treća i četvrta utakmica.

Košarkaši Golden State Warriorsa poveli su sa 2-0 u pobjedama protiv Portland Trail Blazersa u finalu Zapadne konferencije doigravanja NBA lige zahvaljujući 114-111 uspjehu u drugoj utakmici igranoj na njihovom parketu.

Warriorsi su slavili iako su većim dijelom dvoboja bili u rezultatskom minusu, koji je krajem druge četvrtine iznosio i 17 razlike (48-65), a na ulasku u posljednju minutu gosti iz Portlanda su imali prednost od 111-110 koju im je tricom osigurao Seth Curry.

No, u posljednjih 60 sekundi domaćini su pokazali zašto su igrali u velikim finalima u posljednje četiri sezone i zašto su tri puta (2015, 2017, 2018) osvajali naslov. Prvo je Draymond Green uposlio Kevona Looneya koji je ubacio lagano polaganje za 112-111, a nakon promašaja CJ-a McColluma za Blazerse u posljednjoj akciji Warriorsa do izražaja je opet došla njihova odlična kombinatorika u napadu pa je Stephen Curry 12 sekundi prije kraja pod gostujućim obručem pronašao Greena koji je pogodio polaganje za 114-111.

Gostima je u preostalom vremenu produžetak pokušao osigurati Damian Lillard, ali mu je Andre Iguodala odličnom obranom izbio loptu iz ruku i onemogućio ga da uopće uputi šut.

Sjajan je u sastavu prvaka bio Stephen Curry sa 37 koševa i po osam skokova i asistencija, Klay Thompson je dodao 24 ubačaja, a Draymond Green 16 poena i 10 skokova. U sastavu Portlanda najbolji su bili Damian Lillard sa 23 pogotka i 10 asistencija te CJ McCollum sa 22 koša.

Warriorsima za plasman u peti uzastopni veliki finale sada nedostaju još samo dvije pobjede, a do njih će pokušati doći već u Portlandu gdje će se igrati treća i četvrta utakmica. Prvaci će i u te dvije utakmice biti bez Kevina Duranta koji je ozlijedio list desne noge u petoj utakmici dvoboja drugog kruga protiv Houstona i još se nije oporavio.

FINALE ZAPADA:
Golden State - Portland   114-111
(Golden State vodi sa 2-0)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije