Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvalifikacije za Euro

Gojak zabio prvijenac za Bosnu i Hercegovinu, strijelac i Ademi!

Bosna i Hercegovina
Foto: Reuters/Pixsell
05.09.2019.
u 23:38

Momčad Roberta Prosinečkog je sa sedam bodova na trećem mjestu, iza Italije s maksimalnih 15 bodova i Finske koja ih ima 12 nakon što je u Helsinkiju svladala Grčku s 1:0.

Dinamovi nogometaši Amer Gojak i Arijan Ademi bili su istaknuti pojedinci u svojim reprezentacijama; Gojak je sa svoja prva dva reprezentativna pogotka sudjelovao u uvjerljivoj 5:0 pobjedi Bosne i Hercegovine protiv Lihtenštajna, a Ademi je postigao pogodak za konačnih 1:1 na gostovanju Makedonaca u Izraelu. 

Devet dana nakon što je poslao Dinamo u Ligu prvaka pogotkom za 1:1 na gostovanju u Trondheimu, Amer Gojak je postigao svoj prvijenac u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine, vodeći gol u 11. minuti sraza s Lihtenštajnom u Zenici, a asistirao mu je kapetan Edin Džeko.

Novog pogotka nije bilo do 80. minute kad je gostujući stoper Malin poslao loptu u svoju mrežu za :-0 i skinuo pritisak s domaće momčadi.

Za 3;:0 je u 85. minuti Edin Džeko postigao svoj sedmi pogodak u četiri nastupa protiv Lihtenštajna. U 88. minuti je Višća pogodio za 4:0, a svojim drugim pogotkom na utakmici Amer Gojak je u 89. minuti završio golijadu na Bilinom Polju.

Momčad Roberta Prosinečkog je sa sedam bodova na trećem mjestu, iza Italije s maksimalnih 15 bodova i Finske koja ih ima 12 nakon što je u Helsinkiju svladala Grčku s 1:0.

Za treći uzastopni poraz Grka zaslužan je Teemu Pukki koji je u 52. minuti pogodio iz kaznenog udarca.

Makedonija je bodom na gostovanju u Be'er Shevi ostala u igri za plasman na EURO 2020. Izraelci su poveli u 55. minuti golom Zahavija, a u 64. minuti makedonski kapetan Ademi je glavom postigao pogodak za 1:1.

Vodeća Poljska ima maksimalnih 12 bodova iz četiri utakmice, Izrael je drugi sa osam, Austrija treća sa šest, a Sjeverna Makedonija na četvrtom mjestu sa pet bodova, koliko ih ima i Slovenija uz utakmicu manje.  

Španjolska je prvi put u povijesti slavila na gostovanju u Rumunjskoj, iako je domaći vratara Tatarusanu činio čuda. Već u prvom poluvremenu su Španjolci uputili osam udaraca u okvir, a u mreži je završila samo jedna lopta i to ona koju je tamo poslao Sergio Ramos iz kaznenog udarca u 29. minuti.

Već u 47. minuti Jordi Alba je prošao po lijevoj strani i dodao usamljenom Pacu Alcaceru na pet metara koji je lakoćom pogodio za 2:0.

Rumunji su uspjeli samo smanjiti zaostatak golom Andonea (59), ali ne i izbjeći prvi domaći poraz od Španjolaca, iako je Llorente u 79. minuti zaradio crveni karton zbog prekršaja nad Puscasom, kada je bio zadnji čovjek obrane.

Rumunji nisu iskoristili brojčanu prednost, iako su u sučevom dodatku imali nekoliko izglednih prilika, ali je španjolski vratar Kepa sačuvao svoju mrežu.

Ni u ostalim utakmicama u skupini F nije bilo iznenađenja. Norveška je sa 2:0 kod kuće svladala Maltu golovima Bergea (34) i Kinga (45+1-11m), dok je Švedska bila uvjerljiva na Farskim Otocima i slavila sa 4:0.

Dvostruki strijelac bio je Isak (12, 15), a po jedan pogodak postigli su Lindelof (23) i Quaison (41).

Na polovici kvalifikacija Španjolci imaju maksimalnih 15 bodova, Švedska je na 10, a Norveška na osam. Rumunjska je četvrta sa sedam bodova, a na začelju su Malta (3) i Farski Otoci (0).  

Najuvjerljiviju pobjedu večeri ostvarila je Danska koja je sa 6:0 slavila na gostovanju kod Gibraltara. Eriksen je dvaput realizirao kaznene udarce (34, 50), Gytkjaer je dvaput pogađao iz igre (74, 78), a u strijelce su se upisali i Skov (6) te Delaney (69).

U skupini D su tri neporažene reprezentacije, uz Dansku su to još Irska i Švicarska koje su remizirale (1:1) u Dublinu. Švicarci su poveli golom Schara (74), a izjednačio je McGoldrick (85).

Irska vodi sa 11 bodova, ali iz pet utakmica. Danska ih ima osam iz četiri nastupa, a Švicarska pet iz samo tri utakmice.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije