Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INTERVJU ZA VL

Gojak: Cluj nas je iscrpio, ali umor ne smije biti opravdanje

Amer Gojak Dinamo Spartak
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
30.08.2020.
u 13:08

– Nisam se čuo s izbornikom, ali razgovarao sam s njegovim pomoćnicima. Prošli smo u tom razgovoru malo što očekuju od nas u sljedećem razdoblju. S izbornikom ću razgovarati na okupljanju kada se vidimo. Očekujem status koji sam imao i prije, odlično se osjećam, ušao sam u formu odmah na početku sezone i nema razloga da dobre igre ne nastavim u reprezentaciji – zaključio je Amer Gojak

Uoči derbija 3. kola Hrvatske lige Dinamo – Osijek (nedjelja, 20.05, prijenos na Arenasportu 3) razgovaramo s jednim od plavih junaka iz Cluja, 23-godišnjim bosanskohercegovačkim reprezentativcem Amerom Gojakom.

Koliko je iscrpljujuća utakmica u Cluju ostavila traga na Dinamovim igračima?, pitali smo Gojaka.

– Ostavila je traga, nećemo si lagati. Bilo je to 120 minuta visokog tempa i uistinu mislim da nije bilo igrača koji nije ostavio zadnji atom snage na travnjaku. Poslije smo dobili rezultate mjerenja, ja sam imao 16 pretrčanih kilometara. Ne pamtim kada sam toliko imao u utakmici – odgovorio je Gojak.

Je li Dinamov umor prednost Osijeka uoči ove utakmice?

– Svakako će biti lakše Osijeku jer je imao tjedan dana da se spremi za ovu utakmicu, ali igraču Dinama to nikada ne smije biti opravdanje ili alibi. Umorni jesmo, ali u nama ima dovoljno motiva i snage za jednu dobru partiju u Hrvatskoj ligi i nastavak pobjedničkog niza. Ne trebate uopće sumnjati u to.

S izbornikom se još nisam čuo

Je li Osijek momčad protiv koje Dinamo voli igrati, vole li se nadigravati ili opstruiraju igru i igraju prljavo?

– Igraju kako im odgovara u tom trenutku. Iskusna su momčad, prema rezultatima zadnjih godina vidi se da ulažu puno i stvorili su ozbiljnu nogometnu sredinu. Ipak, mislim da u Maksimiru sve ovisi o Dinamu. Ako smo mi pravi i na tragu onoga što znamo, onda će rezultat biti onaj koji mi kreiramo. Bez obzira na silan respekt koji imam prema Osijeku.

Što je Dinamo dobio s Mamićem, a što nije imao kod Bjelice? Može li Dinamo biti još bolji ove sezone nego u prošloj?

– Nema tu puno razlika, a sličnost je golema. Obojica su stručnjaci koji iza sebe imaju respektabilne rezultate, okruženi su stručnim ljudima u stožeru kojima vjeruju i njeguju taj neki poseban odnos s igračima. Zoki je bivši igrač i zna sve finese. Uz to, on je kao sportski direktor stvarao ovu momčad.

Jeste li već razgovarali s novim izbornikom Bajevićem i kakav status očekujete u reprezentaciji BiH? Jeste li igrač za prvih 11?

– Nismo se čuli, ali razgovarao sam s njegovim pomoćnicima. Prošli smo u tom razgovoru malo što očekuju od nas u sljedećem razdoblju. S izbornikom ću razgovarati na okupljanju kada se vidimo. Očekujem status koji sam imao i prije, odlično se osjećam, ušao sam u formu odmah na početku sezone i nema razloga da dobre igre ne nastavim u reprezentaciji – zaključio je Amer Gojak.

Ove godine, u ožujku, obilježio je pet godina od svoga debija za Dinamo. Zbilo se to na utakmici s Istrom 1961 u Maksimiru, kada je plave također vodio Zoran Mamić. Zanimljivo, iz momčadi koja je tada istrčala u toj utakmici više nijedan nogometaš nije u Maksimiru, osim Amera Gojaka. Taj je vrijedni vezni igrač od 2014. godine upisao ukupno 156 službenih nastupa za Dinamo u svim natjecanjima, i u toj kategoriji nije ni blizu rekorda među reprezentativcima BiH u plavom dresu. Primjerice, rekorder Edin Mujčin ima čak 288 nastupa za plave (41 pogodak).

Inače, rekorder po broju nastupa u Hrvatskoj ligi među reprezentativcima BiH je Mladen Bartolović s čak 405 nastupa u dresovima Segeste, Cibalije, Dinama, Zagreba i Hajduka.

Kad su u pitanju europski nastupi, Gojak je trenutačno na brojci 35, jednako kao i Tomislav Rukavina, a postigao je pet pogodaka, od kojih su onaj protiv Rosenborga prošle godine i nedavni protiv Cluja imali neprocjenjivu vrijednost.

Otkad je ustanovljena Hrvatska liga 1992. godine, Dinamo i Osijek odigrali su međusobno 104 utakmice u svim natjecanjima. Dinamo ima 71, Osijek samo deset pobjeda, a 23 puta bilo je neodlučeno. Osijek je posljednji put nad plavima slavio u Maksimiru 18. travnja 2018 godine s 1:0, pogotkom Gabrijela Bobana, kada je plave vodio Nikola Jurčević, a Osječane Zoran Zekić. Amer Gojak u toj je utakmici nastupio u posljednjih deset minuta.

Teška situacija za Osijek

Zanimljivo, najbolji strijelac u ogledima Dinama i Osijeka u Hrvatskoj ligi upravo je Osječanin Igor Cvitanović, koji je svih svojih 14 pogodaka isporučio u Dinamovu dresu. Naš sugovornik Amer Gojak nijednom se nije upisao u strijelce u ogledima Dinama i Osijeka. Rekorder po broju nastupa u ogledima Dinama i Osijeka kapetan je bijelo-plavih Mile Škorić (26), jedan više od igrača koji je nastupao za oba kluba, Dumitrua Mitua.

Dinamov trener Zoran Mamić deset je puta u Hrvatskoj ligi vodio momčad protiv Osijeka. Ima sedam pobjeda, dva remija i jedan poraz. Strateg Osijeka Ivica Kulešević ima četiri trenerska nastupa protiv Dinama; po jednu pobjedu (nad Bjelicom), remi i dva poraza. Kulešević je u ovom trenutku u poprilično nezavidnoj situaciji jer već četiri utakmice zaredom u Prvoj HNL ne zna za pobjedu (tri poraza, jedan remi), među ostalim prokockao je drugo mjesto i plasman u pretkolo Lige prvaka. A u sljedećem kolu u Gradskom vrtu gostuje Rijeka...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije