Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poljskoj domaćinstvo

Gobac: Izdali su nas Rusi i njihovi sateliti

\'02.02.2011., Zagreb, Dom sportova,  U prostorijama RK Zagreb odrzana je konferencija za novinare povodom izbora novog trenera RK Zagreb, Ivice Obrvana te smjenjivanja starog Nenada Kljaica. Zoran Go
Zeljko Hladika/PIXSELL
24.06.2012.
u 08:12

- Očito su nam se osvetili jer smo ih dan prije potukli s našim ljudima koji su zasjeli na važna mjesta u Europskom rukometnom savezu

Hrvatska nije dobila domaćinstvo Europskog prvenstva rukometaša 2016. godine. Između tri kandidata, Hrvatska i Norveška ostale su kratkih rukava, a domaćinstvo je dobila Poljska, kojoj je pripalo 27 glasova, dok je Hrvatska dobila 15, a Norveška samo četiri glasa. 

- Izdale su nas zemlje nastale raspadom Sovjetskog Saveza! Očigledno su se preko noći predomislile i priklonile Poljacima. Ostali smo i bez nekoliko glasova mediteranskih zemalja - rekao je Zoran Gobac, dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza.

Poljaci su prvi put u povijesti domaćini jednog rukometnog natjecanja. 

- Nismo jako razočarani. Kandidirat ćemo se opet za neka sljedeća natjecanja - istaknuo je Gobac.

Zašto su se spomenute zemlje predomislile? 

- Očito zato što smo ih dan prije potukli s našim ljudima koji su zasjeli na važna mjesta u Europskom rukometnom savezu. Tako je Lidija Bojić Čačić ušla u Upravni odbor, Siniša Ostojić postao je jedan od glavnih ljudi u odboru za rukomet na pijesku, a Makedonac Dragan Načevski postao je predsjednik komisije za delegiranje sudaca - istaknuo je Gobac.

Hrvatska je tako ostala na domaćinstvima SP-a rukometašica (2003.) i rukometaša (2009.), te EP-a rukometaša (2000.). Po broju velikih natjecanja, barem što se tiče susjedstva, sada nas je dostigla Srbija koja je bila domaćin EP-a rukometaša i rukometašica (2012.), te 2013. SP-a rukometašica. 

Komentara 5

Avatar Bekrija
Bekrija
10:39 24.06.2012.

još jedna famozna kampanja s nula glasova :), moramo biti presretni s ovakvim ljudima na čelima sportskih saveza!:) Sve genijalac do genijalca, odnosno brend do brenda! Lakrdija!

CA
cactus
11:10 24.06.2012.

Hm... Čačić...Ostojić....Odnekud mi poznata ta prezimena...

Avatar Vrijeme
Vrijeme
13:05 24.06.2012.

Ovakve izjave nisu ni politicki ni profesionalno korektne. Mislim da bi nasi celnici trebali da politicki sarziju i postanu tolerantniji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije