Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raspad sustava

Gobac: Balić je glavni krivac, igra privatne utakmice

Svedska
Antonio Bronić/PIXSELL
24.01.2011.
u 10:46

- Sad će još ispasti da su Kopljar i Buntić krivi što je Ivano bacio one lopte iza njih, kaže prvi čovjek hrvatskog rukometa

Hrvatski rukometaši pobijeđeni su u drugoj utakmici drugog kruga od Švedske (25:29) i tako su se oprostili od polufinala. Bajka je trajala osam godina, bajka s Linom Červarom koji je kao izbornik u osam godina igrao u devet od deset polufinala na velikim natjecanjima i koji je osvojio ukupno šest medalja. S obzirom na to da je Hrvatska na SP došla kao doprvak Europe i svijeta i da su nas svi smatrali favoritom za medalju, onda smo u Švedskoj polučili rezultatski neuspjeh.

Gotovo ništa ne štima

– Nitko iz Saveza nije postavio Goluži imperativ da se mora osvojiti medalja. Došli smo izboriti sudjelovanje na kvalifikacijskom turniru za OI. Pričekajmo još utakmicu s Poljskom, a onda ćemo podvući crtu – rekao je Zoran Gobac, dopredsjednik HRS-a i koordinator za muški rukomet.

Znači, Goluža ima podršku Saveza?

– Naravno, ovo mu je tek prva samostalna trenerska velika akcija. Rukomet je momčadski sport, a neki igrači se nisu tako ponašali. Oni moraju ginuti jedni za druge, oni su prijatelji, a umjesto toga težilo se pojedinačnim akcijama. Isto tako, činjenica je da su igrači iz njemačke lige, izuzev Lackovića, došli prilično istrošeni – rekao je Gobac te se obrušio na Ivana Balića:

- Nije to privatna utakmica, ne može Ivano raditi što hoće. Dovede nas u bunar i onda poludi, za ne vjerovati! On je glavni krivac za otvaranje utakmice, ne bacaju se lopte onako u križanje. A novinari su napravili od njega da sve zna i još će ispasti da su Kopljar i Buntić krivi za lopte koje im je bacio iza leđa! Svi mu dopuštaju sve i zato i jest tako. 

Dobro, treba pričekati Poljsku, premda će se teško nešto nabolje dogoditi za samo dva dana. Očigledno se nervoza uvukla u momčad i dosta toga ne štima. I pticama na grani je jasno da Goluži, upiše li do kraja SP-a još dva poraza, nema spasa. Bude li tako, mogli bismo se vratiti u prošlost. U razdoblju od 1996. do 2003. potrošili smo pet izbornika, a rezultati su bili isti: ispadanje u osmini finala ili borba od 8. do 16. mjesta. 

Nesretni golovi

Goluža je nakon novog poraza bio realan:

– Ne mogu sada pričati jesam li razočaran. Pričekajmo da završi prvenstvo, tada ću podvući crtu. Protiv Šveđana smo imali puno pogrešaka i vratari opet nisu imali svoj dan. U napadu je bilo puno ishitrenih udaraca. Loše smo igrali s igračem više. Ipak, imali smo priliku da ih stignemo kada smo zaostajali dva gola, ali smo onda primili dva pogotka: prvo iz mrtvog kuta, pa onda Doderov kada se lopta odbila od dvije stative u mrežu. Nismo imali sreće.

Balićeva igra?

– Htio je puno, kao i ostali, ali nije išlo. Dečkima na borbenosti ništa ne zamjeram.

Slušajući izbornika, nitko nije krivac za dva poraza i za činjenicu što na ovom SP-u nismo još pobijedili nikog ozbiljnog. I to što on ističe da deset reprezentacija može osvojiti medalju i da su odlučile nijanse - ne pije vodu. Jer, uz takvu bi logiku stalno mogli osvajati peta, šesta, sedma ili osma mjesta. Je li to ono što hoćemo? Mislim da ovi dečki sigurno vrijede više...

Komentara 94

IV
ivan91zg
11:51 24.01.2011.

jedan je LINO ČERVAAAR!!!svi su ga pljuvali,da je on tu,nebi bilo ovakve sramotne i jadne igre.on u svojoj onoj velikoj glavi uvijek nešto novo izmisli,kada JE NAJTEŽE I NAJPOTREBNIJE

10
104041
12:50 24.01.2011.

Balic je na ovome SPu igrao ko akcip a ovaj \"aufwiedersehen\" derpe.

AU
aufwiedersehen
16:06 24.01.2011.

Euroazija... ne sjećam se da sam ikad razgovarao s tobom..još manje se sjećam da sam ikad pljuvao Ćervara....malo si mogao bolje pročitat što sam napisao prije nego počneš s tim herojskim pričama kako su svi pljuvali Ćervara a ti s ga uvijek branio. Svatko tko se bavi sportom zna da ne možeš biti Olimpijski i Svjetski prvak slučajno, a ljudi su zaboravili i da je Ćervar ovu generaciju okupio i stvorio...ali evo uz pomoć medija i glupih novinara kod nas se sve i svakoga obezvrijeđuje...sad Gobac pokušava s Balićem....Pa godinama se zna da Balić ne trenira i drži noge na stolu kad je trening...ali sve to mu je omogućio Gobac koji se sad pokušava spasit pljujući Balića... Baliću je on sve dopustio!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije