Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 84. minuti

Glumac glavom spasio Split protiv Osijeka

RNK Split Osijek
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/4
08.03.2014.
u 17:34

- Imali smo problema u igri, Osijek je tome doprinio organiziranom obranom. Mi smo cilj ostvarili, osvojili smo tri boda i nismo gubili glavu. Ideja je bila da se traže situacije s poludistance, jer je bura pojačavala - kazao je Matić.

Zlatna je za Split bila glava Tomislava Glumca. Visoko je u 84. minuti skočio na ubačaja Kvesića i pogodio mrežu nemoćnog Mikulića za jedini pogodak na utakmici.

Split je s 1:0 (0:0) pobijedio Osijek, pamtit će se tri boda, ali sve ostalo je za zaborav. Bila je to partija ispod razine kvalitete "crvenih", koji nikako nisu uspijevali složiti bilo kakvu suvislu akciju.

Do gola je najbolju prigodu imao Osijek, u 72. minuti udarac Glavaša s gol crte skinuo je Ibriks. Split je do pobjede došao zahvaljujući jakoj buri, koja je zapuhala sredinom drugog poluvremena.

No, to igrači Splita nisu znali iskoristiti, dvadesetak minuta trebalo im je da shvate da lopta nošena vjetrom dobiva strahovito ubrzanje. I gol je plod bure, Kvesićev ubačaj, zahvaljujući vjetru, dobio je snagu i brzinu, Glumcu je trebao samo lagani trzaj za pogodak.

- Imali smo problema u igri, Osijek je tome doprinio organiziranom obranom. Mi smo cilj ostvarili, osvojili smo tri boda i nismo gubili glavu. Ideja je bila da se traže situacije s poludistance, jer je bura pojačavala - kazao je trener Matić.

Osijek može žaliti za bodom, blizu je bila momčad Tomislava Rukavine, ali na kraju je ostala kratkih rukava. Mladi trener na početku svoje samostalne karijere na klupi realno je prokomentirao poraz.

- Splitu čestitam na pobjedi, hvala na dočeku, zadovoljno smo sa svime osim rezultatom. Silno smo se trudili, ono što radimo pokazali smo na trenutke. Sreća nije bila na našoj strani, nismo očekivali deset prigoda. Imali smo dvije, nismo zabili. Imam vjeru u momčad, bez obzira što gubimo osjećam na igračima da im se diže samopouzdanja i da ćemo ostati u ligi. Osjećao sam da možemo primiti gol samo iz prekida, to se i dogodilo. Sad nam stiže Hajduk, pobjeda i neodlučeno s njima kazuje da nema nepobjedivih - rekao je Rukavina.

>> ‘Ukrajinci’ ne mogu igrati, ali možda ipak dođu u Dinamo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije