Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČINJE ATP U UMAGU

Gledatelji, oprez: snima vas Gael Monfils!

Gael Monfils
Reuters
22.07.2013.
u 07:58

Unatoč otkazima Umag će i ove godine okupiti društvo atraktivnih tenisača

Unatoč otkazima Čilića, Janowicza i Verdasca 24. teniski turnir Vegeta Croatia Open koji počinje danas (u 17 sati poslijepodnevni, u 20 sati večernji susreti) bit će iznimno jak. U popularnoj umaškoj \"školjci\" nastupit će petorica od 30 najboljih tenisača svijeta. A predvodit će ih 27-godišnji Francuz Richard Gasquet, deveti tenisač svijeta, koji je ove godine već osvojio turnire u Dohi i Montpellieru.

\"Mozart\" ljubio i kokain

– Moj trener Riccardo Piatti, koji je dugo radio s Ivanom Ljubičićem, već godinama mi govori lijepe stvari o Umagu pa sam svakako htio doći i uvjeriti se. Zamalo sam došao i prošle godine, no zbog umora i iscrpljenosti morao sam otkazati. Sad sam tu. Igranje u Umagu bit će mi veliko zadovoljstvo, ali i odgovornost – istaknuo je Francuz kojega su zbog atraktivnog jednoručnog bekhenda još u mladosti prozvali \"teniskim Mozartom\".

Tamna mrlja u njegovoj karijeri događaj je iz 2009. u Miamiju kada je dopinška kontrola otkrila da je pozitivan na kokain. No izvukao se samo uz simboličnu suspenziju (nije igrao oko dva mjeseca), a objašnjenje mu je bilo originalno:

– Djevojka s kojom sam se ljubio u noćnom klubu konzumirala je kokain, zato ga je i u meni bilo u malim tragovima.

Drugi nositelj bit će 29-godišnji Talijan Andreas Seppi, 24. na ATP listi. Ako vam se čini da njegovo ime nije talijansko, u pravu ste. Njegova je majka talijanska Austrijanka (iz južnog Tirola) i zove se Marialuise pa je Seppiju maternji jezik zapravo njemački. No on odlično govori i talijanski i engleski. I, naravno, voli skijati.

Bolji i od Eminema

Treći nositelj još je jedan Talijan, 26-godišnji Fabio Fognini. Za njega se može reći da je u najvećem zaletu jer je u posljednja dva tjedna dolazio do završnice na zemljanim turnirima u Stuttgartu i Hamburgu.

Ljubimac umaške publike, 24-godišnji Ukrajinac Aleksandr Dolgopolov četvrti je nositelj i u prvom će kolu, kao i prva trojica, biti slobodan. Pobjednik Umaga iz 2011. uživa na ovom turniru, prema vlastitom priznanju, od prve do posljednje minute. Lani je na izboru za Miss hostesa oduševio sve prisutne načinom kojim je interpretirao Eminema.

Popis \"petorice veličanstvenih\" iz top 30 svjetskog tenisa zaokružuje 31-godišnji Španjolac Tommy Robredo, nekad peti tenisač svijeta. U karijeri je osvojio 11 turnira, a po broju pobjeda na zemljanoj podlozi (225 uz 101 poraz) nalazi se na četvrtom mjestu među aktivnim igračima. Ispred njega su samo Nadal, Ferrer i Almagro.

Naravno, i izvan kruga nabrojene petorice ima zanimljivih sudionika umaškog turnira. Gael Monfils također je bio među najboljih 10, a u Parizu je počeo svoju videoprodukciju snimajući mobitelom publiku. Najavio je da će to isto učiniti i u Umagu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije