Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TKO ĆE BITI PRVAK?

Gledamo turnir u kojem pravog favorita nema, gdje je tek Kostarika uljez, ali samo na papiru

Brazil
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
03.07.2014.
u 11:45

Kakav će samo biti južnoamerički okršaj Brazila i Kolumbije u četvrtfinalu, Kolumbija ima zacijelo najbolju generaciju u povijesti, iznimno nadarene igrače koje je izbornik Jose Pekerman fino ukomponirao u uhodanu cjelinu.

Stručnjaci su jedinstveni, prijepora nema: svjedoci smo najboljeg nogometnog SP-a u povijesti! Nikad se još nije igrao tako dobar nogomet, nikad utakmice nisu bile dramatičnije i neizvjesnije, nikad se nije primijenilo toliko taktičkih formacija, koje su nerijetko bile mijenjane tijekom 90 ili 120 minuta!

Puno produžetaka

Spoznaja da je mnogima, od dosad 56 odigranih utakmica, ljepotica bila ona posljednja, dvoboj osmine finala između Belgije i SAD-a, dovoljno govori o izjednačenosti i uzbudljivosti natjecanja, u kojem istinskoga favorita jednostavno nema! Prvi su put u povijesti četvrtfinale dohvatili svi pobjednici skupina, a čak pet od osam dvoboja osmine finala otišlo je u produžetke, od toga su dvije utakmice odlučivane izvođenjem 11-eraca! Možda je samo Kostarika u četvrtfinalu "papirnati" uljez, ali njihovi rezultati jasno upozoravaju favorizirane Nizozemce da neće imati nimalo lak posao na putu do polufinala...

Kakav će samo biti južnoamerički okršaj Brazila i Kolumbije u četvrtfinalu, Kolumbija ima zacijelo najbolju generaciju u povijesti, iznimno nadarene igrače koje je izbornik Jose Pekerman fino ukomponirao u uhodanu cjelinu. Brazil ne briljira, štoviše, stalno se provlači i dojma smo da mu je potrebna prava sudačka "oružana pljačka" ili "odred Nishimura" da bi eliminirao Kolumbijce!

Okršaj Francuske i Njemačke uvijek budi sjećanja na jednu od dosad najboljih utakmica na SP-u, na 1982. godinu, kad je u Sevilli nakon polufinalnih 120 minuta bilo 3:3, a Nijemci su boljim izvođenjem 11-eraca (5:4) otišli u finale.

Napokon, suzdržanoj Argentini, s genijalnim Messijem, sučelit će se Belgija, koja se diže iz utakmice u utakmicu! Svaka će od spomenutih utakmica biti svojevrsna poslastica i doista možemo uživati u nogometu koji nam nudi brazilski turnir, na kojem su ipak četiri europske reprezentacije došle među osam najboljih.

Hrvatska ni blizu

A gdje je tu Hrvatska? Ni blizu ovome što sad gledamo! I kako SP odmiče, sve je jači dojam kako smo više nego zasluženo rano napustili natjecanje i nadajmo se samo da izbornik Niko Kovač gleda što se dalje događa na SP-u te da se u njemu ipak lagano budi zrno samokritike i realne (pr)ocjene.

Naime, nogomet kakav je igrala Hrvatska u tri utakmice u skupini miljama je daleko od ovoga nogometa u kojemu svakodnevno uživamo i od toga ne treba bježati, nego treba tražiti odgovor na upit zašto je to tako. Zašto naši igrači koji igraju važne uloge u vrhunskim klubovima, ostavljaju dojam prosječnosti kad odjenu reprezentativni dres? Na taj upit Kovač mora odgovoriti i svoju analizu ponuditi Izvršnom odboru HNS-a...

>> Najbolji su na klupi: Sve golove na utakmici Belgija - SAD postigle su zamjene

Komentara 7

KE
kentie
12:11 03.07.2014.

Ma što se stalno osvrćete na Hrvatsku...glede ovog Mundiala, prošlo svršeno vrijeme...nije više vrijedno spomena, samo za statistički pogled, ogled i dogled...vrijeme je za neke nove stvari...uživajmo u vrhunskom nogometu...istinskih majstora...pogledajte priču SAD-a: pazite njihov predsjednik ide gledati utakmicu protiv Belgije, ehej društvo??? u zemlji di su američki nogomet, baseball i hockey na prvom mjestu...a pitanje, a zašto...pa zato jer svi znaju da je američka ekipa vrhunski posložena, sjajno motivirana i ambiciozna... i da stremi da jednog dana postane svjetski prvak...to je to...u tom grmu leži odgovor...pametnom i ovo dosta...

Avatar MK
MK
12:44 03.07.2014.

...Bullshit!

Avatar MK
MK
12:46 03.07.2014.

...ovaj clanak je napisan za ljude koji su u vezi nogometa - vise u kontaktu sa bocom pive nego sa loptom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije