Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI POVRATAK

VIDEO Mamić: Dinamo je život, obitelj i ljubav. Zdravku je drago da sam se vratio

Zoran Mamić
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/15
05.06.2019.
u 13:28

Mamić se u Zagreb vratio nakon što je bio trener u arapskim zemljama, a stižu i njegovi suradnici, koji će dobiti svoja mjesta u nogometnoj školi (Krznar, Štefanić, Attias).

Zoran Mamić, nekadašnji igrač, sportski direktor i trener Dinama, danas će u Maksimiru biti predstavljen kao novi sportski direktor plavog kluba.

Mamić se u Zagreb vratio nakon što je bio trener u arapskim zemljama, a stižu i njegovi suradnici, koji će dobiti svoja mjesta u nogometnoj školi (Krznar, Štefanić, Attias). Konferencija za medije počinje u 12 sati, a sve možete uživo gledati na našem portalu i Facebook stranici.

>> Pogledajte povratak Zorana Mamića
autor videa: Marko Pavić

Podsjećamo, Zoran Mamić je optužbe za izvlačenje novca iz Dinama te je nepravomoćno osuđen na četiri godine i 11 mjeseci zatvora. Prije dva tjedna potvrđena je i druga Uskokova optužnica. 

I njegov brat Zdravko Mamić nepravomoćno je optužen na šest i pol godina zatvora. Na Županijskom sudu u Osijeku potvrđena je druga Uskokova optužnicu protiv bivšeg Dinamova čelnika Zdravka Mamića i još šestorice okrivljenika. 

Tužiteljstvo ih tereti da su se udružili i klub oštetili za 200 milijuna kuna. U optužnici su uz Zdravka Mamića navedeni sin Mario, brat Zoran, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović, poduzetnici Sandro Stipančić i Igor Krota te menadžer Nikky Artur Vuksan

Zbog konferencije klub iz Maksimira angažirao je nekoliko zaštitara kako bi pazili na javni red. 

TIJEK KONFERENCIJE

- Temelj svakog prava je presumpcija nevinosti i tako i ovdje. Ponavljam, to je nepravomoćna presuda. Neki vaši kolege su me već strpali iza rešetaka, ali treba to sada staviti sa strane. Bitni su rezultati - zaključio je Mamić. 

Kako će odlučiti čija će biti zadnja kada su u pitanju dolasci u klub? - pitali su Mamića.

- Trener je najvažniji faktor, međutim treba imati jednu granicu koju ne želim postavljati jer trener može otići za tri mjeseca, a tražio je svojih šest igrača i što sada. Bitna je zajednička suradnja i radimo zajedničku konferenciju - rekao je Mamić. 

- Zdravko je naš stalni zaposlenik i član Uprave. Radi puno i ima rezultate. Ja sam Zdravka pozvao u Dinamo prije 18 godina i na svu sreću pogodio sam - rekao je Barišić na pitanje o ulozi Zdravka Mamića u klubu. 

- Moj odnos sa Zdravkom je više nego bratski i dijelimo dobro i zlo. Sve životne odluke dijelimo i sve dijelimo. On zna gdje dolazim, drago mu je što sam se vratio - poručio je Zoran na pitanje o bratu Zdravku. 

Novinari su upitali Barišića za komentar pisma koje je Dinamo uputio premijeru Plenkoviću i predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović.

- Pismo nije tema konferencija. Potvrđujemo njegovu autentičnost - rekao je Alen Lesički, glasnogovornik Dinama. 

 Kako će sudski procesi utjecati na Vaš rad?

Oni su tu i naravno da ih se ne može ignorirati. Navijači su tu, neki će prihvatiti, neki neće. Lijepo se vratiti kući i to je jedan od razloga - rekao je Mamić te dodao: Dinamo je moj život. Dinamo nije klub, Dinamo je obitelj, Dinamo je ljubav...

Kako vidite suradnju s trenerom Bjelicom? - zanimalo je novinare.

- On ima svoje zadatke, ja imam svoje zadatke. Bit ću mu podrška i ne vidim da može biti ikakvih problema - poručio je Mamić.

Krznar i Butina otkrili su kako su oduševljeni povratkom u Dinamo. 

- Jerko Leko preuzima funkcija trenera juniora - otkrio je Mamić. 

- Svi moji prethodnici su radili sjajan posao i mi smo sigurni da možemo to podići na još jedan viši nivo. Krznar je direktor omladinske škole i on je moj suradnik već šest godina. Tomislav Butina bit će zadužen za vratarsku akademiju - započeo je Mamić koji je posvao novinare na korektnu suradnju. 

Konferenciju je otvorio Mirko Barišić koji je predstavio Zorana Mamića kao novog sportskog direktora, a objasnio je i zašto su angažirali Mamića. 

- On i Zdravko su imali velike zasluge u stvaranju ove momčadi. Ovaj uspjeh je predvodio Zdravko Mamić i nadam se da će istina na kraju pobijediti što se tiče njihovih presuda. Mi vjerujemo da nisu krivi - poručio je Barišić koji je predstavio i Mamićeve suradnike, Damira Krznara i Tomislava Butinu.

Ključne riječi

Komentara 51

Učitelj
13:11 05.06.2019.

udrugu "dinamo, to smi mi" preimenovati u "dinamo, tatina je zadnja"

JO
jocoudriga
12:08 05.06.2019.

Ovaj lik nije u zatvoru!?!? Samo u zemlji koja je dosegla dno dna...

GL
glištun
13:04 05.06.2019.

Bolesno, bolesno, bolesno....kao da staviš osuđenog pedofila za direktora vrtića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije