Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEDJELJA VELIKIH DERBIJA

Gdje gledati sudar Messija i hrvatskoga trenerskoga hita

POR, UEFA CL, Sporting Lissabon vs Olympique Marseille
EXPA/ Pressesports/ Bernard Papon
14.10.2022.
u 07:19

Provjerite gdje možete pratiti prvi francuski klasik Igora Tudora, odnosno novi 'el clasico' i nastup Luke Modrića.

Nadolazećega vikenda na programu su tri velika derbija u ligama Petice, španjolskoj, engleskoj i francuskoj, a u dva od njih akteri će biti Hrvati: Luka Modrić s Real Madridom u španjolskom Clasicu dočekuje Barcelonu, a naša trenerska uzdanica Igor Tudor s Marseilleom igra svoj prvi najveći francuski derbi, protiv Messija i PSG-a u pariškom hramu nogometa, Parku prinčeva.
Evo osnovnih informacija o tri velika derbija i gdje ih gledati u nedjeljnom televizijskom programu.

Real Madrid – Barcelona, nedjelja 16.15

Poslastica u nedjeljnom ranoposlijepodnevnom terminu, 250. španjolski Clasico u svim natjecanjima. Bit će ovo Modrićev 27. nastup protiv Barcelone, u kojega najveći suparnici ulaze bodovno izjednačeni, s po 22 boda, oboje za sada neporaženi nakon osam kola, s po sedam pobjeda i jednim remijem. Barca ima gol-razliku plus 19 (uz samo jedan primljeni gol u osam kola!), a Real Madrid plus 12. Posljednji susret ovih suparnika na Bernabeuu u ožujku završen je pobjedom Barcelone 4:0, ali na kraju je prvak ipak bio Real Madrid. Prijenos na Arenasport 6.

Standings provided by Sofascore

Liverpool – Manchester City, nedjelja 17.30

Klopp protiv Guardiole, Redsi protiv aktualnoga engleskog prvaka, za kojim već sad, nakon devet odigranih kola, zaostaju čak 13 bodova (10-23). Posrijedi je 24. međusobni dvoboj ponajvećih svjetskih stručnjaka: Pep u njima ima osam, Klopp devet pobjeda, šest puta bilo je neodlučeno. Izgubi li Liverpool ovu utakmicu, praktički će biti eliminiran iz utrke za naslov prvaka. Prijenos na Arenasport 3.

Standings provided by Sofascore

PSG – Marseille, nedjelja 20.45

Dvoboj prvoplasirane i trećeplasirane momčadi francuskog prvenstva; neporaženi PSG ima 26 bodova, a trećeplasirani Tudorov Marseille 23 boda. PSG je neporažen u posljednjih 19 utakmica u francuskom prvenstvu, a posljednji put na svome je Parku prinčeva izgubio davnoga 3. travnja 2021. godine od Lillea. Posljednji hrvatski stručnjak koji je zaustavio PSG u Parizu bio je Niko Kovač s Monacom, dapače – Niko je u veljači 2021. godine šokirao PSG s 2:0. Prijenos na Arenasport 2.

Uz Igora Tudora, još dvojica hrvatskih trenera bit će u akciji ovoga u Petici: Niko Kovač s Wolfsburgom u subotu od 15.30 dočekuje Borussiju Mönchengladbach, a Ivan Jurić s Torinom igra gradski derbi s Juventusom (subota, 18 sati, Arenasport 4).
Slaven Bilić u engleskom Championshipu s Watfordom dočekuje Norwich Ciy u subotu od 20.45 (Arenasport 3). Slavenov klub je tek 14. na ljestvici, a Norwich drugoplasiran.

Standings provided by Sofascore

>> VIDEO: Nikica Pavlek, navijač u Salzburgu: 'Ja mislim da će Dinamo danas dobiti 2:0. Imaju kvalitetnu ekipu'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije