Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASPLET Panathinaikos protiv Anorthosisa samo ne smije izgubiti

Galinović i Rukavina po bod za ulazak u elitu

09.12.2008.
u 08:32

Sve je izgledalo tako crno za Panathinaikos na početku natjecanja u skupini B Lige prvaka. Nakon prva dva susreta grčki klub nije imao ni boda, izgubio je 2:0 kod kuće od Intera, pa sa 3:1 stradao na Cipru od Anorthosisa. Sad ne samo da je sve mnogo bolje, teško da je bolje moglo i biti. Panathinaikos je korak do osmine finala Lige prvaka.

Ružno sjećanje na Cipar
- Ovisimo sami o sebi i ovo ne smijemo uprskati - svjestan je važnosti večerašnje utakmice s Anorthosisom Mario Galinović, vratar Panathinaikosa koji je bio i jedan od junaka velike pobjede svog kluba u Milanu nad Interom, pobjede koja im je širom otvorila vrata ulaska među 16 najboljih klubova. K tome, poklopio im se i rezultat susreta Anorthosisa i Werdera i sad ih susret Werdera i Intera ne zanima.

- Nama danas treba bod, ali mogao bi nam biti zanimljiv i susret u Bremenu. Ne pobijedi li Inter, a mi pobijedimo Ciprane, bili bismo prvi u skupini. To može biti dobro u ždrijebanju, iako nije presudno. Najvažnije je da prođemo, a u osmini finala Lige prvaka ionako nema slabih. Ali, pustimo sad te kalkulacije, najvažnije da mi danas prođemo - mirno će Galinović.

Da to ipak neće biti lagana utamica svjedoči to drugo kolo u ovoj supini, Anorthosis je naprašio Grke s 3:1.

- Jest, ali mi smo se tada sami pobijedili, više je bila presudna naša loša igra negoli njihova. A to se više ne smije ponoviti. U svakom slučaju mi ni danas ne smijemo igrati na bod, tražit ćemo pobjedu jer na bod se ne može igrati.

U Ateni je nogometno ludilo oko Panathinaikosa nakon što je slavio u Milanu.

- Bit će krcat stadion, ovo je velika prilika i na stadionu će biti sjajan ugođaj. I zato ne smijemo propustiti ovu veliku šansu koju su naši navijači s nestrpljenjem dugo čekali. Doduše, u prvenstvu malo šepamo, u prošlom kolu Rukavina je zabio za pobjedu i spas, tako da ipak držimo nekakav priključak - javio je iz sunčane i tople Atene Galinović.

Srna na Camp Nouu
Darijo Srna će danas sa svojim Šahtarom igrati mnogo opuštenije. U toj C skupini zna se baš sve, Barcelona je prva, Sporting kao drugi ide u također u Ligu prvaka, a Šahtar u Uefin kup, dok se Basel oprašta od Europe. No, u Barceloni bi mogla biti dobra utakmica jer su momčadi bez opterećenja, a teško je za očekivati da će Barca igrati baš s najjačim sastavom kad je već sigurno da će 19. prosinca u Nyonu biti u zdjeli s klubovima koji su pobjedici skupina.

Jurica Vranješ čekat će priliku s Werderom, pobjedom nad Interom mogao bi dohvatiti Kup Uefe, ovisno o rezultatu susreta Panathinaikosa i Anorthosisa.

Posebno zanimljiva je skupina A u kojoj još ništa nije odlučeno, Roma, Chelsea i Bordeaux bore se za prva dva mjesta.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije