Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP u boksu

Gabrijel Veočić u četvrtfinalu, za svjetsku medalju sa španjolskim Rusom

Davor Puklavec/Pixsell
09.05.2023.
u 14:17

Veočić je Bekzhigita pobijedio diskvalifikacijom nakon što je Kirgistanac u jednoj rundi zaradio dvije javne opomene a prvu za nekontrolirano udaranje nakon znaka za stop

Gabrijel Veočić nastavlja uspješno braniti čast hrvatskog boksa na najvećoj sceni. Na Svjetskom prvenstvu što se održava u Taškentu, 22-godišnji Brođanin izborio se za nastup u četvrtfinalu poluteške kategorije (80 kg) i borbu za medalju.

Učinio je to pobijedivši Kirgistanca Bekzhigita-Uulua, svjetskog studentskog prvaka i petog nositelja ove kategorije, koji je diskvalificiran u drugoj rundi zbog "divljeg boksa" odnosno nesportskog načina borbe.

Nakon što je čisto dobio prvu rundu (5:0), Veočić je u drugoj prihvatio kreševo više no što je trebao pa je tako i naletio na jedan udarac nakon kojeg je pokleknuo. I dok je hrvatski borac, tako je izgledalo, čekao da mu sudac odbroji, i da se tako oporavi od "zalutala metka", Kirgistanac ga je udario nekoliko sekundi nakon znaka za stop. S nekontroliranom namjerom da ga dokrajči zbog čega je zaradio javnu opomenu.

Nakon što je nastavio prljavo boksati, pa tako i sa otvorenom šakom, Bekzhhigit-Uulu je zaradio i drugu javnu opomenu u istoj rundi što je značilo automatsku diskvalifikaciju koju mu je uručio sudac u ringu, Talijan Luca Vadilonga.

A s obzirom na to da je odradio tek pola borbe sačuvao je nešto ekstra energije za sutrašnji četvrtfinale u kojem će se namjeriti na 28-godišnjeg španjolskog Rusa Gazimagomeda Jalidova. A taj je borac, jednoglasnom odlukom sudaca (5:0) nadboksao agresivnog i srčanog Desmonda Amsterdama iz Gvajane za kojeg se Gabrijel i njegov trener (i otac) Pero Veočić moraju jako dobro taktički pripremiti.

Na putu do četvrtfinala, prije Kirgistanca, Veočić je eliminirao Jamajčanina i Moldavca i time izjednačio svoj najbolji dosadašnji domet na Svjetskim prvenstvima. Naime, na onom prethodnom, održanom 2021. u Beogradu, Veočić je također dospio do četvrtfinala ali tada u srednjoj kategoriji (75 kg).


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije