Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nogometaš godine

Gabrić: Srna još jednom potvrdio da je postao pravi vođa vatrenih

'Shakhtar Donetsk\'s Darijo Srna (left) and Chelsea\'s Eden Hazard battle for the ball Photo: Press Association/Pixsell'
'Stephen PondPress Association/Pixsell'
18.12.2012.
u 12:00

- Srna je izniman, što dokazuje i u Šahtaru s kojim je pomeo konkurenciju u Ukrajini, a u Europi su opet napravili iskorak

Tonči Gabrić rođen je 11. studenoga 1961. u Splitu. Seniorsku je karijeru počeo u Čeliku iz Zenice, a još je igrao u Rijeci, PAOK-u te Hajduku, za koji je odigrao 102 utakmice. Obranama se najviše istaknuo dok su bijeli igrali u Ligi prvaka, čiji su ga navijači za sezonu 1996./1997. nagradili \"Hajdučkim srcem\". Karijeru je završio 1999. godine u momčadi s Poljuda. Devet puta nastupio je za hrvatsku reprezentaciju, a trenutačno trenira mlađe vratare Hajduka. (om)

Hajdukov vratar Tonči Gabrić vrhunac je doživio u onim opjevanim godinama iz Lige prvaka 1994./1995. Trenutačno je trener vratara u mlađim poljudskim kategorijama.

– Uživam raditi s mladima, ima odličnih vratara, nema straha za Hajdukovu budućnost – rekao je Gabrić.

A kada smo krenuli u izbor najboljeg hrvatskog nogometaša, Gabrić nije imao dvojbi. Glas je dao Srni.

Stalno se dokazuje

– U reprezentaciji je tijekom cijele godine igrao vrhunski, bio je pravi vođa, koji se stalno dokazuje. Poznam ga odlično, Srna je izniman, što dokazuje i u Šahtaru s kojim je pomeo konkurenciju u Ukrajini, a u Europi su opet napravili iskorak. Srnin je Šahtar na njegovim krilima među pet najboljih europskih momčadi – kaže Gabrić.

Realov veznjak je na poziciji broj dva.

– O Modriću je suvišno govoriti. U Tottenhamu je bio vodeći igrač, nije ga bez razloga Real doveo za tako velik novac. Možda u reprezentaciji nije igrao u nekim utakmicama na svom nivou, ali to je i normalno s obzirom na to kroz što je sve prolazio pri odlasku u Real. Luka je dodirnuo sam vrh klupskog nogometa – rekao je Gabrić.

Mandžukić je odmah iza Modrića.

– Bio je naš najbolji igrač na prvenstvu Europe, pozitivno me iznenadio. Mandžukićev odlazak u Njemačku je pravi potez njegova menadžera Ivana Cvjetkovića, Mandžo je kao rođen za tu ligu. Uostalom, prelaskom u Bayern je to i dokazao, zabijao je kao na tekućoj traci. I za njega se može reći kao i za Modrića, i Bayern je krema europskog i svjetskog nogometa – ističe Gabrić.

Visoko je postavio i iskusnog Pletikosu.

– Stalno se suočava s podcjenjivanjem, ali stalno dokazuje svoje velike kvalitete. U reprezentaciji je stožerni igrač, vjerujte, znam koliko momčadi znači njegova ustaljena forma – smatra Gabrić.

Slijede Jelavić i Perišić.

– Jelavić je najugodnije iznenađenje, mnogi u njega nisu vjerovali, a u Evertonu i reprezentaciji pokazao je iznimnu kvalitetu. Što se tiče Perišića, šteta što ima manju minutažu, ali ipak igra u velikoj Borussiji. Bočni igrači imaju najveću konkurenciju, zbog toga manje igra. Ivan je nezamjenjiv u reprezentaciji, na svaku utakmicu hrvatske reprezentacije dođe željan igre i to se vidi – kaže Gabrić.

Lijevi bekovi su traženi

Proslavljeni vratar posebno cijeni Rakitića i Strinića.

– Rakitić mi je ljubimac, ali nije zbog toga u mojem izboru. Odličan je u veznom redu, može igrati na više pozicija, odličan je i pri prekidima. Strinić u Dnipru igra standardno, a oduševio je na EP-u. Lijevi bekovi su traženi – rekao je Gabrić.

Listu deset najboljih zaključio je Maločom i Subašićem.

Sutra bira Goran Sablić.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije