Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGROMNO PRIZNANJE

Frappart prva sutkinja u povijesti Lige prvaka

Europa League - Group E - Granada v Omonia Nicosia
JON NAZCA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
30.11.2020.
u 20:50

Frappart (36) već dugo sudi u muškom nogometu pa je tako bila glavni arbitar u Superkupu u kolovozu 2019. godine u dvoboju Liverpoola i Chelseaja

Francuskinja Stéphanie Frappart ulazi u povijest Lige prvaka kao prva glavna sutkinja u povijesti ovog natjecanja nakon što ju je UEFA delegirala za dvoboj Juventusa i Dinama iz Kijeva u srijedu. 

Frappart (36) već dugo sudi u muškom nogometu pa je tako bila glavni arbitar u Superkupu u kolovozu 2019. godine u dvoboju Liverpoola i Chelseaja.

Godine 2014. postala je prva žena koja je sudila u francuskoj Drugoj ligi, potom i lani u francuskoj Prvoj ligi.

Između ostaloga, sudila je i veliki južni derbi između Lyona i Marseillea početkom listopada, a bila je i prva sutkinja u Europskoj ligi, kada je također u listopadu dijelila pravdu u dvoboju Leicester Citya i Zorye Luhansk.

Inače, prva žena koja je sudila europska kup natjecanja bila je Švicarka Nicole Petignat, koja je između 2004. i 2009. godine sudila na tri dvoboja kvalifikacija Kupa UEFE.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije