Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA BAJKA U BEČU

Francusko zlato više nije sigurna oklada

'28.01.2010., Bec, Austrija - Rukometna utakmica Europskog prvenstva, drugog kruga, skupine 1 izmedju Hrvatske i Danske.Domagoj Duvnjak, Mirko Alilovic, Igor Vori i Drago Vukovic. Photo: Igor Kralj/PI
'Igor Kralj/PIXSELL'
29.01.2010.
u 12:56

Devet polufinala na velikim natjecanjima u posljednjih sedam godina uspjeh je koji će teško koja generacija u sportu ikad ponoviti i zato moramo biti ponosni što živimo u vremenu kada imamo priliku pratiti i živjeti uz hrvatsku rukometnu reprezentaciju.

Malo je tko vjerovao da će ovako pomlađena reprezentacija bez Metličića, Dominikovića, Špoljarića i drugih odličnih rukometaša koji nisu našli mjesto na popisu Line Červara, napraviti pravi rezultat na Europskom prvenstvu.

Dok god je Mago di Umago na klupi i dok god u njima ima inata da iz natjecanja u natjecanje pobjeđuje sve po redu, šest utakmica bez poraza nakon dva kruga natjecanja i plasman u polufinalu nešto je u što ne smijemo sumnjati.

Nije prvi put da su upravo naši rukometaši uspjeli cijelu naciju dići na noge, a definitivno niti posljednji. Iako je teško uspoređivati ovu austrijsku priču s onom portugalskom iz 2003. godine kada nitko nije računao na Hrvatsku, a mi smo došli i uzeli zlato, neke poveznice ipak postoje.

Nakon Argentine i Saudijske Arabije, svi su prekrižili naše dečke i tada je krenula jedna od najljepše ispisanih priča u povijesti hrvatskoga sporta. Ova današnja reprezentacija nezasluženo je prekrižena već i prije puta u Austriju, a i igre na početku, kako su i sami igrači priznali, nisu bile najbolje.

Ali bodovi su se skupljali, Hrvatska je pobjeđivala i korak po korak išla prema polufinalu. Danske su se svi bojali, ali dečki su još jednom pokazali da su uvijek najbolji kada treba. Hrvatsko srce ponovno je zaigralo, a kad je tako, na svijetu nam nema ravnih.

Rezultat napravljen u Austriji već sada je veliki uspjeh, a pred dečkima su još dvije utakmice. Utakmice u kojima su zaslužili da osvoje ono što im još jedino fali, to europsko zlato. Vrijeme da jednom i tom velikom i strašnom Omeyeru u finalu dođe loš dan protiv nas. Ako će nam se Francuzi uopće tamo pridružiti. Mi ne sumnjamo da će Hrvatska tamo biti. Zaslužila je!

Ključne riječi

Komentara 13

SP
Skole pl.
16:00 29.01.2010.

Svaka čast rusrus! Vrhunski komentar! Ova bijeda od novinara bi ga trebala objaviti na naslovnici u znak isprike za svu žuč koju prosipaju čim netko od Hrvata postigne neki uspjeh. A onda uzeti radnu knjižicu, a može i putovnicu.

PL
Plavsavzut
13:14 29.01.2010.

E sad su vam opet najbolji.. A pljuvali ste ih od prve utakmice.. Mjenjate misljenje kao gace Looseri

OB
-obrisani-
19:35 29.01.2010.

jedan je lino

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije