Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZNIMAN POTHVAT

Fran Bonifačić srušio rekord koji je 38 godina držao otac Blanke i Nikole Vlašića!

Goran Stanzl/PIXSELL
11.07.2021.
u 20:45

Mladi atletičar Atletskog kluba Krk je nakon dva dana natjecanja u deset disciplina sakupio 7.760 bodova što je novi apsolutni i mlađeseniorski rekord Hrvatske.

Mladi hrvatski atletičar Fran Bonifačić (21) osvojio je šesto mjesto u desetoboju posljednjeg dana Europskog prvenstva za mlađe seniore i seniorke u Tallinnu srušivši pritom hrvatski rekord star čak 38 godina.

Mladi atletičar Atletskog kluba Krk je nakon dva dana natjecanja u deset disciplina sakupio 7.760 bodova što je novi apsolutni i mlađeseniorski rekord Hrvatske.

Puntarski desetobojac je time za 101 bod srušio 38 godina stari rekord Joška Vlašića iz Izmira 1983., a svoj je najbolji rezultat popravio za 354 boda.

Fran je od 10 disciplina u tri od njih postavio i svoje osobne rekorde, u bacanju kugle (14.06 m) na 400 m (52.07), te u skoku s motkom (4.80 m).

Zlato u desetoboju osvojio je Nijemac Andreas Bechmann sa 8.142 boda, drugi je bio Nizozemac Sven Roosen sa 8-056 bodova, dok je treći bio Norvežanin Markus Rooth (7.967)

Posljednjeg dana EP-a nastupila je i atletičarka Kvarnera Klara Barnjak koja je u skoku u dalj zauzela osmo mjesto sa 6.27 m nakon što je u kvalifikacijama skočila osobni rekord 6.34 m. 

Pobijedila je Mađarica Petra Farkas sa 6.73 m.

Hrvatska atletika je tako završila ovo natjecanje bez osvojene medalje. Hrvatski atletičari su u Tallinnu imali četiri finala, a najbolje plasirana je bila Marija Tolj koja je osvojila peto mjesto u bacanja diska.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije