Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJAJNI ORŠA

VIDEO Službeno: Mislav Oršić potpisao za Southampton! Pogledajte kako su ga predstavili

ARHIVA: Mislav Oršić postao je novi član engleskog Southamptona
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/5
06.01.2023.
u 18:38

U Maksimiru je ostavio neizbrisiv trag - Oršić je prema Transfermarktu u 214 službenih nastupa za Dinamo zabio 91 pogodak i dodao 40 asistencija. Zaprešićki Inter još ga je kao klinca kupio od Kustošije, Rijeka mu nije dala priliku jer je zakasnio na pripreme, a Rijeka mu nije dala priliku jer je zakasnio na pripreme, a rođeni Zagrepčanin na najveću se scenu probio upravo u svom najdražem klubu. Izrazito je mnogo u samo nekoliko godina dao i za vatrene - protiv Španjolske, Maroka, Brazila... Pročitajte sve detalje transfera.

Nakon što se o njegovom odlasku na Otok špekuliralo posljednjih nekoliko dana, transfer je sada dobio službenu potvrdu. Ponajbolji igrač Dinama Mislav Oršić, samo nekoliko dana nakon što je proslavio 30. rođendan, potpisao je za premierligaša Southampton i tako ostvario transfer karijere. 

>> Englezi se naklonili Perišiću: Briljantni Hrvat radi ono što mu ide najbolje. Ima vječnu kvalitetu

U Maksimiru je ostavio neizbrisiv trag. Za Dinamo je potpisao u ljeto 2018. i tijekom četiri i pol godine mandata među modrima golovima rušio West Ham, Chelsea, Tottenham... Ponovno će igrati protiv velikih engleskih klubova, ali zadatak jednako tako neće biti lagan - Saintsi, za koje nastupa Duje Ćaleta-Car, trenutno su posljednji na tablici Premier lige.

Kriza na St.Mary's stadionu rezultirala je smjenom dotad stožernog Ralpha Hasenhüttla, trenera momčadi kroz posljednje četiri sezone, na čije je mjesto u studenom doveden Velšanin Nathan Jones. Ipak, Saintsi i dalje bilježe poraz za porazom, imaju samo 12 bodova, a novi 'šamar' u lice navijačima je bio jučerašnji poraz (1:0) protiv izravnog konkurenta u borbi za ostanak Nottingham Foresta. U opasnoj se zoni danas uz Soton nalaze Wolvesi i Everton.

 

 

 

Nadaju se da će upravo naš krilni napadač donijeti promjene u svlačionici, a poznati su i detalji prelaska. Kako piše poznati talijanski novinar Nicolò Schira, Dinamo je zaradio osam milijuna eura, dogovorivši i potencijalne bonuse u iznosu od dva milijuna eura. Sklopili su ugovor do ljeta 2027.

Oršić je prema Transfermarktu u 214 službenih nastupa za Dinamo zabio 91 pogodak i dodao 40 asistencija. Modri broj 99 tek je povratkom u Hrvatsku doživio pravu eksploziju, nakon što se dvije i pol sezone tražio po Aziji. Ondje je igrao za kineski CC Yatai te korejske Jeonnam Dragonse pa Ulsan Hyundai, gdje kreće njegov uspon. 

Seniorsku je karijeru započeo u zaprešićkom Interu, koji ga je 2008. još kao člana škole nogometa za 12 tisuća eura otkupio od Kustošije. Preko talijanske Spezije u ljeto 2014. stiže u Rijeku, ali ondje nije dobio pravu šansu. Priznao je kako je zakasnio na pripreme kluba, koji ga je počeo slati po posudbama - prvo u slovensko Celje pa u Koreju.

Na kraju, rođeni Zagrepčanin na najveću se scenu probio upravo u svom najdražem klubu. U hrvatskog je prvaka - danas to sa sigurnošću možemo reći - stigao za simboličnu odštetu, s obzirom na sve što je učinio u plavom dresu. Platili su ga tek milijun eura, a Oršić im višestruko vratio uloženo. 

09.12.2022., stadion Education City, Al Rayyan, Katar - FIFA Svjetsko prvenstvo, cetvrtfinale, Hrvatska - Brazil. Photo: Igor Kralj/PIXSELL Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

U rujnu 2019. stigao je poziv u reprezentaciju, u kojoj je dosad odigrao 27 utakmica. Gol i asistencija protiv Španjolske na Euru, pogodak protiv Maroka na SP-u u borbi za treće mjesto, asistencija protiv prvog favorita turnira Brazila... Sve je to postigao kao jedan igrač iz HNL-a. 

Ranije se također pričalo da će otići, prošle je zime bio zainteresiran Burnley, pitali su ga je li spreman za neki veći klub, a Orša odlučio još neko vrijeme ostati u Zagrebu i navijače razveselio izjavom. 

05.01.2023., Zagreb - Na trafostanici u blizini Lesnine na Slavonskoj aveniji osvanuo je mural Mislavu Orsicu by Jurca - Nema veceg kluba od Dinama. Photo: Tomislav Miletic/PIXSEL/PIXSELL
Foto: Tomislav Miletic/PIXSEL

- Da vas ispravim, nema većeg kluba od Dinama! - rekao je.

Komentara 1

PR
prajdali100
18:59 06.01.2023.

Bravo Mislave !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije