Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pogreb nogometnog kralja

FOTO Objavljeni su detalji Peleove sahrane: Lijes brazilske legende dopremljen na stadiona Santosa

Premier League - Nottingham Forest v Chelsea
Foto: Andrew Couldridge/REUTERS
1/6
Autori: Vecernji.hr, Hina
02.01.2023.
u 13:45

Ponajbolji nogometaš svih vremena, Pele, preminuo je od raka debelog crijeva, u Brazilu je objavljena trodnevna žalost

Lijes s posmrtnim ostacima legendarnog brazilskog nogometaša Pelea, dopremljen je u ponedjeljak ujutro po lokalnom vremenu na Santosov stadion, gdje će biti javno izložen.  Iako je lijes dopremljen u ranim jutarnjim satima, ispred stadiona Urbano Caldeira u priobalnom gradiću Santosu, već su se počeli okupljati navijači da bi se oprostili od ponajboljeg nogometaša svih vremena.

Lijes s Peleovim tijekom dopremljen je iz bolnice Albert Einstein u Sao Paulu, udaljenoj oko 80 km od Santosovog stadiona, u kojoj je Pele umro u četvrtak, u dobi od 82 godine, nakon dugotrajne borbe s rakom debelog crijeva.

Prema informacijama koje je objavio Santos, klub u kojem je Pele proveo 18 godina igračke karijere, lijes će biti smješten u središnji krug travnjaka na stadionu Urbano Caldeira, poznatijeg pod nazivom Vila Belmiro.

A view of the Vila Belmiro Stadium, where the wake for late Brazilian soccer legend Pele will be held, in Santos, Sao Paulo state, Brazil January 1, 2023. REUTERS/Diego Vara Photo: DIEGO VARA/REUTERS
Foto: DIEGO VARA/REUTERS

Navijači će moći proći pokraj lijesa na udaljenosti od oko pet metara. Prema najavama, i novoizabrani brazilski predsjednik Luiz Inacio Lula da Silva će doći odati počast nogometnom velikanu, čiji će lijes biti izložen 24 sata.

Peleov ispraćaj će biti u utorak, a pogrebna povorka će proći i kroz naselje u kojem još uvijek živi Peleova 100-godišnja majka.

A person takes a selfie in front of a bust of Brazilian soccer legend Pele near the Vila Belmiro stadium on the eve of Pele's funeral in Santos, Brazil, January 1, 2023. REUTERS/Diego Vara Photo: DIEGO VARA/REUTERS
Foto: DIEGO VARA/REUTERS

Komentara 1

DU
Deleted user
16:35 02.01.2023.

Peleov sprovod,pogreb,ukop.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije