Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrv - J. Kor 4:0

FOTO Hrvatska je protiv Koreje izgledala moćno, dajte nam Srbiju!

hrvatska - južna koreja (1)
Foto: PA/Pixsell
1/11
06.02.2013.
u 14:31

U uvjerljivoj pobjedi za vatrene u Londonu su pogotke postigli Mandžukić, Srna, Jelavić i Petrić.

Hrvatska je u prijateljskoj utakmici u Londonu uvjerljivo i visoko pobijedila Južnu Koreju. Štimčevi izabranici gotovo su cijelu utakmicu dominirali, a pogotke su postigli Mandžukić u 32., Srna u 40., Jelavić u 57. te Petrić u 85. minuti. Najavili su vatreni tako na najbolji mogući način dvoboj sa Srbijom u nastavku kvalifikacija za SP 2014.

Prijateljske utakmice nikad nisu posebni magnet, uvijek je teško nešto očekivati. A kad se još igraju u ovom terminu, čine se suvišnima jer je dio igrača tek u pripremama (Hrvatska, Rusija, Ukrajina), dio u špici sezone (oni u Engleskoj i Njemačkoj) i teško je očekivati nekakvu dobru igru. Postavlja se pitanje što se s takvim utakmicama, u takvim uvjetima, može dobiti. No, Igor Štimac može biti zadovoljan, stječe se dojam da je ova utakmica ipak bila dobitak.

Važno za samopouzdanje

Da Hrvatska nije pobijedila Koreju, donijela bi mnogo negativnih stvari. Ovako, pobjeda nad Južnom Korejom vrijedna je, zadržana je dobra atmosfera u momčadi i oko reprezentacije, nastavljen je niz dobrih rezultata i stekli su dozu samopouzdanja prije 22. ožujka i kvalifikacijskog susreta sa Srbijom u Zagrebu.

Korejci su bili očekivano živahni, brzi pa i neugodni. I kad se tome doda naša početna nesigurnost, nekoliko olako izgubljenih lopti, slabiji ulazak Modrića u utakmicu, nije čudo da se naši baš i nisu najbolje snašli iako je Olić prvi imao priliku. Sa sedam metara, kada je ostao potpuno sam, glavom ipak nije precizno tukao.

Koreja je igrala jako dobro, i tehnički su napredovali. U uvodu utakmice složili su nam dvije velike šanse, jednom je Ćorluka izbijao s crte kad je Pletikosa već bio svladan.

No, Hrvatska je polako preuzimala igru, prijetila (Olić), a onda i povela. Nakon ubačaja Ivana Rakitića s desne strane, Mario Mandžukić uletio je u 16-erac i glavom pogodio uza samu vratnicu.

Napali im zadnju liniju

Nastavio je tako Mandžo svoj veliki niz iz Bayerna, doista igra sjajno, a u ovoj je utakmici ostavio srce jureći, zajedno s Olićem, kroz cijelu zadnju liniju Koreje. Osjetili su naši da tu domaćini imaju problema.

Na kraju poluvremena razigrao se i Modrić koji je dotad dosta griješio, a stigao je i novi pogodak. Korejci su gledali Srnu koji je išao prema rubu šesnaesterca, razmicali su se i zatvarali ostale naše igrače kako ih naš kapetan ne bi mogao uposliti. A Srna je to iskoristio i jakim i preciznim udarcem pogodio i poklonio si lijepi dar za 100. nastup za reprezentaciju.

U drugom dijelu utakmice ušli su Lovren, Jelavić i Petrić, a napadač Evertona svoju prvu priliku iskoristio je za 3:0 nakon dodavanja Modrića. Jelaviću je taj gol potreban za prekid apstinencije.

Potom je ušao i Sammir umjesto Kranjčara, a Craven Cottage posebno će pamtiti Franko Andrijašević i Arijan Ademi koji su debitirali za našu A reprezentaciju. U lijepom sjećanju taj će stadion ostati i "domaćem" Mladenu Petriću koji je u 85. minuti zabio pogodak lijepim lobom nakon proigravanja Jelavića.

>>Bez ikakve glavobolje idemo prema Srbiji

>> U središtu Londona transparent Mamiću i Štimcu: Marš iz Hrvatske

>> Štimac: Kod Srba se vidi strah od nas

Tijek susreta pogledajte ovdje!

 

Ključne riječi

Komentara 54

OB
-obrisani-
17:12 06.02.2013.

Zato što je pametan čovjek! Kad američki predsjednici stavljaju ruku na grudi dok slušaju nacionalnu himnu, oni izvode dio masonskog obreda. Amerikanci koji se suprotstavljaju masonima rade to isto jer ne razumiju simbolizam. --- 06.02.2013. u 15:05h nedvojbeno je napisao/la:o/la: Zašto Olić nije drža ruku na srcu za vrime izvođenja himne ?

DO
domagojb963
17:21 06.02.2013.

Srbija će proći malo bolje.. Trica u mreži,po njihovoj želji

SE
sestrićna
17:04 06.02.2013.

uspjela tekma mamić/štimac d.o.o.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije