Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJAJNE VIJESTI

FOTO HNS dobio zemljište od Vlade za nogometni kamp. Poznato je koliko će koštati izgradnja

Foto: Krešimir Ačkar/Facebook
1/10
19.05.2023.
u 13:16

Premijer Andrej Plenković potvrdio je na sjednici Vlade da je HNS dobio površinu za gradnju četiri terena i stadiona

Vlada Republike Hrvatske darovala je zemljište hrvatskom nogometnom savezu na kojem će u Velikoj Gorici niknuti novi nogometni kamp za vatrene. Radi se o oranici veličine 92.013 kvadrata koju je Gradsko vijeće Velike Gorice u četvrtak prenamijenilo u zonu sporta i rekreacije i tako otklonilo posljednju prepreku za gradnju.

- Donijet ćemo važnu odluku, ne samo za Veliku Goricu nego Hrvatsku, darujemo zemljište za nogometni kamp - rekao je premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade. 

Vrijednost nekretnine je ukupno 4.22 milijuna eura, a HNS je prošli mjesec platio procjenu troškova od 500 eura jednom trgovačkom društvu, stoji u Vladinoj odluci. HNS je obećao realizirati projekt u pet godina od dana sklapanja ugovora, koji uskoro treba biti potpisan. Sa strane Vlade to će učiniti ministar Branko Bačić. Gradnja bi ipak trebala trajati bitno kraće, predviđa se najviše do dvije godine. 

GALERIJA Gradnja nacionalnog kampa uz Velikoj Gorici može početi

1/8

Kamp bi trebao imati četiri nogometna terena, od kojih će glavni imati između 2000 i 3000 sjedećih mjesta. U planu je i izgradnja atletske staze, multifunkcionalne dvorane koju bi koristile rukometna, odbojkaška i košarkaška reprezentacija, zatim restorani, teretana i ostalo. 

VEZANI ČLANCI:

Troškovi izgradnje trebali bi se kretati oko 15 milijuna eura, a nogometni kamp bi ime trebao dobiti prema Miroslavu Ćiri Blaževiću

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar mrIvan
mrIvan
13:56 19.05.2023.

Zanimljivo - nitko ne spominje javnu nabavu. Kao da ne postoji...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije