Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRENUTAK ZA POVIJEST

FOTO Dinamo se oprostio od Pelea rijetko viđenom fotografijom brazilske ikone na Maksimiru

FILE PHOTO: Soccer legend and Brazil's Minister of Sport Pele
YANNIS BEHRAKIS/REUTERS
30.12.2022.
u 07:40

Svijet se u suzama oprašta od Pelea, zagrebački Dinamo također je poslao poruku u čast preminulom velikanu

Jučer je u 82. godini umro legendarni brazilski nogometaš Pelé, nogometni svijet je potresen ovom viješću iako se znalo da već duže vremena ima borbu s rakom debelog crijeva. Punog imena Edson Arantes do Nascimento - Pele se smatra jednim od najvećih igrača svih vremena. S reprezentacijom Brazila bio je svjetski prvak tri puta, čime se ne može pohvaliti nitko drugi. Od njega se oprostio i hrvatski prvak, zagrebački Dinamo protiv kojeg je Pele u karijeri igrao tri puta i nijednom pobijedio. 

- Večeras se opraštamo od najvećeg nogometaša svijeta i simbola nogometa, napustio nas je veliki i nezaboravni Pele. Ostaje upisan i u povijest Dinama kao vrhunski igrač koji je sa svojim tadašnjim klubom brazilskim Santosom bio gost i na Maksimiru, uz ukupno tri susreta odigrana s našim plavima... Počivao u miru - napisao je Dinamu u objavi kojoj je priložio rijetku fotografiju Pelea s Maksimira u društvu s još jednom ikonom, Rudijem Belinom.

Na prijateljsku utakmicu u Zagreb u rujnu 1969. godine stigao je slavni brazilski Santos s tada najvećom svjetskom nogometnom zvijezdom. Taj je dan ostao zapamćen kao povijesna zagrebačka nogometna utakmica, pred dotad rekordnih 64.000 gledatelja na maksimirskim tribinama konačni rezultat je bio 1:1.

- Zadovoljni smo neodlučenim. Dinamu je tek poslije vodstva ponestalo daha. Mi smo se tada trgnuli, osjećaj da je voda ušla u uši pokrenuo je naše igrače. Zaigrali smo odlučnije i mislim da smo zasluženo izvukli neodlučeno. Tražio sam prostora na sve strane. A zraka nigdje. Dobro pokrivanje u obrani i jednostavni napadi prema golu. Jedna od mojih prvih utakmica za Santos bila je baš protiv Dinama. Znam da je utakmica bila u okviru turnira Morumbi, u povodu otvorenja tog velikog stadiona u Sao Paolu. Mi smo bili u kooperaciji s Vascom da Gamom iz Rija. Utakmica je završila 1:1, a ja sam bio strijelac za Santos - izjavio je legendarni Brazilac. 

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Tombstone
Tombstone
08:10 30.12.2022.

Pele nazalost nikad nije bio u Maksimiru. Ne znam otkud vam ono "na"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije