Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pa kako?

FOTO Austrijanci napravili nevjerojatnu grešku s hrvatskom zastavom, HNS najavio žalbu

Foto: Tomislav Dasović
24.09.2022.
u 18:30

Cijela situacija prilično je neobična budući da je Beč od Zagreba udaljen tek nekoliko sati vožnje, stoga je bilo za očekivati da će, germanski precizni, Austrijanci pogoditi pravu zastavu.

Hrvatska i Austrija sutra od 20:45 u Beču igraju odlučujuću utakmicu Lige nacija. Uoči utakmice održavaju se treninzi u Beču gdje je naša reprezentacija doputovala. 

No, na današnjem treningu organizatorima se potkrala jedna neobična pogreška. Naime, na zastavi koja je izvješena na stadionu hrvatski grb je završio je krivo orijentiran na zastavi. Zastava je postavljena vertikalno u krivom redoslijedu boja, a osim zastave za 90 stupnjeva zarotirana je i hrvatska šahovnica.

Foto: Tomislav Dasović

Kako doznajemo, HNS je zbog ovoga uputio žalbu, a cijela situacija prilično je neobična budući da je Beč od Zagreba udaljen tek nekoliko sati vožnje, stoga je bilo za očekivati da će, germanski precizni, Austrijanci pogoditi pravu zastavu.

Podsjetimo, Hrvatska nogometna reprezentacija ima priliku plasirati se u završnicu Lige nacija. Pobjeda nad Austrijom u posljednjem kolu zasigurno je šalje na Final Four.

Kako vatreni nižu pobjede, tako je interes za Ligu nacija sve veći. Hrvatska s Austrijom igra na legendarnom stadionu "Ernst Happel" na kojemu nije igrala od Eura 2008., a na njegovim tribinama sada se očekuje oko 20 tisuća Hrvata.

Službeni sektor za naše navijače broji 2700 mjesta, ali kako nam je Beč blizu, Hrvata će biti puno i na svim tribinama. Mnogo naših ljudi i živi u Austriji i njoj susjednima Njemačkoj i Švicarskoj pa su odlučili doći.

Iz Hrvatske je organiziran i poseban navijački vlak koji kreće iz Zagreba s Glavnog kolodvora u nedjelju u osam sati. Najavljeno je šest vagona s 360 mjesta.

Kvadratići će preplaviti Beč i glavni trg Stephansplatz preobratiti u Croatplatz. Najavljuje se i veliki korteo bečkim ulicama na putu do stadiona koji može primiti 50 tisuća ljudi. 

Komentara 60

Avatar Čudomix
Čudomix
18:36 24.09.2022.

Ovo nije omaška jer se za ovakvu pogrešku moraš potruditi.

Avatar urok_eye
urok_eye
18:43 24.09.2022.

Meni nije jasno kako su uopće nabavili ovakvu zastavu?! Dobro veli @čudomix, za ovo se trebalo potruditi!

Avatar mačak s tri života
mačak s tri života
19:01 24.09.2022.

u beču živi 200.000 srba odatle neka počnu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije