Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUŽNE VIJESTI

Formula 1 ostala bez velikana: U 80. godini preminuo Sir Frank Williams

Formula 1
28.11.2021.
u 15:52

- Jutros me Claire Williams nazvala kako bi mi priopćila tužnu vijest, da je preminuo njen voljeni otac.

Legenda Formule 1 Sir Frank Williams preminuo je u 80. godini, potvrđeno je iz momčadi Williams Racing, koju je osnovao i vodio.

- Jutros me Claire Williams nazvala kako bi mi priopćila tužnu vijest, da je preminuo njen voljeni otac - kazao je izvršni direktor (CEO) Formule 1 Stefano Domenicali.

 

 

 

Williams je u F1 ušao 1969. s Frank Williams Racing Cars, koji je kasnije postao Wolf-Williams, nakon što ga je u potpunosti preuzeo Walter Wolf.

Njegovu besprijekornu karijeru narušila je smrt Ayrtona Senne 1994., koji je vozio Williams FW16 tog kobnog svibanjskog dana u Imoli. Optužen je za ubojstvo iz nehaja u Italiji, ali nakon nekoliko godina te su optužbe odbačene. U čast velikog Brazilca, na svakom je bolidu, počevši s Williams FW17 bio postavljen Sennin logo.

Titulu viteza dobio je 1999., a nagrađivan je i u Francuskoj zbog svega što je postigao s Renaultom, kao i od strane raznih moto organizacija u čast svemu što je učinio za motosport u globalu.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Bill Carson
Bill Carson
18:03 28.11.2021.

Legenda u pravom smislu riječi. Posljednji privatnik u F1.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije