Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slavlje mercedesa

Nico Rosberg pobijedio na VN Australije ispred Lewisa Hamiltona!

Nico Rosberg
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
20.03.2016.
u 08:16

Prijelomni trenutak se dogodio u 17. krugu kada je na stazu izašao sigurnosni automobil zbog sudara Fernanda Alonsa i Estebana Gutierreza u trećem zavoju.

Mercedesov vozač Nico Rosberg je slavio na Velikoj nagradi Australije ispred svog timskog kolege Lewisa Hamiltona i Ferrarijevog vozača Sebastiana Vettela! Iako rezultat sugerira na još jednu dominantnu pobjedu kakvu smo gledali posljednje dvije godine, aktualni svjetski prvaci su se za slavlje na ipak namučili malo više nego prošlih sezona.

Red Bull je bez jednoga bolida ostao već u formacijskom krugu kada se Kvjatov RB12 zaustavio po dolasku na startni grid. Problem je vjerojatno bio nešto ozbiljniji jer se mladi Rus ni nakon nekoliko krugova nije uspio vratiti u utrku. Utrka je konačno započela nakon dodatnog formacijskog kruga, što znači da se umjesto uobičajenih 58 vozilo 57 krugova za VN Australije.

Iako su se nakon kvalifikacija mnogi bojali da bi na prvoj utrci nove sezone mogli gledati uobičajenu sliku iz 2015., razuvjereni smo ostali već nakon prvih nekoliko sekundi kada su Ferrarijevi vozači odlično startali, što se ne može reći za njihove kolege iz Mercedesa. Sebastian Vettel je izbio na sam vrh, a leđa mu je čuvao timski kolega Raikkonen. Rosberg i Hamilton su imali mali kontakt u prvom zavoju, ali ništa što bi zaustavilo Mercedesove W07. Iza Nice Rosberga su se našli Max Verstappen, Felipe Massa i najveći gubitnik – Lewis Hamilton. Aktualni svjetski prvak je nakon par krugova prestigao Massu, ali Verstappen je bio tvrd orah pa su Mercedesovi inženjeri odlučili promijeniti strategiju svog vozača.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

Nico Rosberg u 13. krugu prvi ulazi boks od vodećih vozača te uzima soft mješavinu guma, a u sljedećem krugu po nove gume odlazi i Sebastian Vettel, ali na supersoft. Ferrarijev vozač je uspio zadržati vodeću poziciju te je ubrzo počeo graditi prednost na bržoj mješavini. Lewis Hamilton je u međuvremenu prešao na srednje tvrdu komponentu kako do kraja utrke ne bi ponovno morao uzimati svježe gume. Prijelomni trenutak se dogodio u 17. krugu kada je na stazu izašao sigurnosni automobil zbog sudara Fernanda Alonsa i Estebana Gutierreza u trećem zavoju. Španjolac je prilikom napada dodirnuo stražnji kraj Haasovog bolida i oba vozača izbacio iz utrke. S obzirom da je puno krhotina ostalo na stazi i da su redari imali dosta posla u izletnoj zoni zavoja gdje su ostali uništeni McLaren i Haas, kontrola utrke je odlučila prekinuti utrku u sljedećem krugu te su svi bolidi poslani u pit lane.

>> Više o VN Australije pročitajte na GP1.hr

>> Dominacija Hamiltona se nastavlja, startat će prvi na VN Australije

>> Počinje sezona u kojoj se prvak nazire, pa čak ni šef parade ne bi kupio kartu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije