Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIŽE NOVI SPEKTAKL

Formula 1 na vodi u lipnju u Hrvatskoj!

Formula 1 na vodi
Foto: Instagram
28.01.2016.
u 17:53

– Dolazak ovako elitnog natjecanja veliko je priznanje i dobitak za naš turizam. Svjetske organizatore je Hrvatska privukla jer je smatraju zemljom u vrhu svjetskog turizma – objasnio je Natko Bošnjak, vlasnik licencije F1H2O za Hrvatsku

Hrvatska će sljedećeg ljeta postati domaćin još jednog elitnog sportskog natjecanja. Ovaj put svijet će na obali Jadrana pratiti elitno sportsko natjecanje – formulu 1 na vodi (F1H2O).

Grad domaćin bit će potvrđen ovih dana, a u najužem su izboru Umag, Pula i Lošinj. Termin održavanja vjerojatno će biti početnom lipnja.

Formula 1 na vodi najpoznatiji je ekstremni vodeni motosport, a Hrvatska će se tako pridružiti eliti koja je ugostila to natjecanje (Ujedinjeni Arapski Emirati, Italija, Francuska, Rusija, Engleska...).

Svoje vještine vozači će na hrvatskom moru dokazivati u borbi sa zakonima gravitacije jer vozači velik dio utrke provode – u zraku. U utrkivanju na vodi postižu se nevjerojatne brzine do čak 260 km/h, koliko iznosi trenutačni rekord. A do 100 km/h treba im manje od tri sekunde. Zato vozači nemaju pravo na pogrešku.

Natjecanje će trajati tri dana (trening, kvalifikacije i finalna utrka Svjetskog prvenstva), a za titulu najbržeg na hrvatskom moru natjecat će se deset timova s ukupno 30 vozača.

– Dolazak ovako elitnog natjecanja veliko je priznanje i dobitak za naš turizam. Svjetske organizatore je Hrvatska privukla jer je smatraju zemljom u vrhu svjetskog turizma – objasnio je Natko Bošnjak, vlasnik licencije F1H2O za Hrvatsku.

U svakom slučaju, nakon Red Bull Air Race u Rovinju, Hrvatska je dobila još jedan spektakl koji će privući na desetke tisuća gledatelja.

>> ''Formula na vodi'' opet u Rovinju! Ove godine Svjetsko prvenstvo!

Komentara 2

DU
Deleted user
19:24 28.01.2016.

To se traži ! Čestitke. Red Bull Air Race i ovi brzi brodovi su atraktvni i sigurno od ovakvih događaja svi mogu imati i koristi, a i uživati u spektaklu. Kao u Snježnoj Kraljici, ma koliko neki dvojili treba li ili ne.

NI
niljevonidesno
21:52 28.01.2016.

svaka cast.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije