Naslovnica Sport Borilački sport

Najplaćeniji sportaš današnjice reklamira Zadar: 'Tako nešto niste nikad vidjeli!'

'Glazba je umjetnost, a najveći dirigent jest sama Majka Priroda. Kao u slučaju hrvatskog grada Zadra na obali Jadranskog mora.'
03. prosinca 2015. u 11:41 11 komentara 34069 prikaza
Floyd Mayweather
Foto: Reuters/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Morske orgulje u Zadru jedinstveno su arhitektonsko ostvarenje, zanimljiv i originalan spoj arhitekture Nikole Bašića i glazbe, a široj publici bit će još poznatije nakon objave svjetskog boksačkog prvaka Floyda Mayweathera Jr.

– Glazba je umjetnost, a najveći dirigent jest sama Majka Priroda. Od ptičjeg pjeva do nježnog zvuka vjetra, glazba je svugdje oko nas. Kad se u to uključi čovjek, tad dolazi do magije. Kao u slučaju hrvatskog grada Zadra na obali Jadranskog mora. Tako nešto ne postoji nigdje na svijetu – stoji na službenoj stranici boksačkog prvaka.

Cijeli tekst je oda Zadru i dok svi mi znamo detalje koji se kasnije opisuju, a riječ je o objašnjenju da za razliku od običnih orgulja pogonjenih mjehovima ili zračnim pumpama, zvuk ovih zadarskih nastaje pod utjecajem energije mora, odnosno valova, plime i oseke. Upravo zato je svaki zvuk poseban, baš kao svaki val koji nikad ne udara na isto mjesto, na isti način.

S obzirom da Mayweather ima 12 milijuna i 400 tisuća sljedbenika na Facebooku, jasno je koliku reklamu Zadar i Hrvatska dobivaju ovom objavom. Samu poveznicu na njegovom Facebook profilu  sa "sviđa mi se" označilo je više od 2500 ljudi, a ima i više od stotinu dijeljenja.

>>Floyd Mayweather jučer reklamirao Zadar, a danas se pohvalio nevjerojatnim poklonom

>> Floyd Mayweather počastio se automobilom od 23,5 milijuna kuna!

>> Kakva reklama! Hrvatska se nudi na pladnju rastrošnim Britancima

 

Croatian architect creates music using mother nature.

Posted by Floyd Mayweather on Wednesday, December 2, 2015
Digitalna komora
JESTE LI ISPROBALI
HGK: Naša Digitalna komora sada nudi sve bitne informacije za pokretanje poslovanja
 • Ante_1964:

  Nadam se da će mu grad Zadar ili turistička zajednica uputiti poziv da posjeti i uživa u zvucima orgulja,naravno sve o trošku grada,to bi bilo fer i lijepa gesta

 • malonemalone:

  nije mi nimalo simpatičan, ali evo, reklama iz snova, DŽABA...

 • Avatar lunar777
  lunar777:

  Besplatna reklama