Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPČINJEN LJEPOTOM

Najplaćeniji sportaš današnjice reklamira Zadar: 'Tako nešto niste nikad vidjeli!'

Floyd Mayweather
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
03.12.2015.
u 11:41

'Glazba je umjetnost, a najveći dirigent jest sama Majka Priroda. Kao u slučaju hrvatskog grada Zadra na obali Jadranskog mora.'

Morske orgulje u Zadru jedinstveno su arhitektonsko ostvarenje, zanimljiv i originalan spoj arhitekture Nikole Bašića i glazbe, a široj publici bit će još poznatije nakon objave svjetskog boksačkog prvaka Floyda Mayweathera Jr.

– Glazba je umjetnost, a najveći dirigent jest sama Majka Priroda. Od ptičjeg pjeva do nježnog zvuka vjetra, glazba je svugdje oko nas. Kad se u to uključi čovjek, tad dolazi do magije. Kao u slučaju hrvatskog grada Zadra na obali Jadranskog mora. Tako nešto ne postoji nigdje na svijetu – stoji na službenoj stranici boksačkog prvaka.

Cijeli tekst je oda Zadru i dok svi mi znamo detalje koji se kasnije opisuju, a riječ je o objašnjenju da za razliku od običnih orgulja pogonjenih mjehovima ili zračnim pumpama, zvuk ovih zadarskih nastaje pod utjecajem energije mora, odnosno valova, plime i oseke. Upravo zato je svaki zvuk poseban, baš kao svaki val koji nikad ne udara na isto mjesto, na isti način.

S obzirom da Mayweather ima 12 milijuna i 400 tisuća sljedbenika na Facebooku, jasno je koliku reklamu Zadar i Hrvatska dobivaju ovom objavom. Samu poveznicu na njegovom Facebook profilu  sa "sviđa mi se" označilo je više od 2500 ljudi, a ima i više od stotinu dijeljenja.

>>Floyd Mayweather jučer reklamirao Zadar, a danas se pohvalio nevjerojatnim poklonom

>> Floyd Mayweather počastio se automobilom od 23,5 milijuna kuna!

>> Kakva reklama! Hrvatska se nudi na pladnju rastrošnim Britancima

 

Croatian architect creates music using mother nature.

Posted by Floyd Mayweather on Wednesday, December 2, 2015

Komentara 11

A1
Ante_1964
13:23 03.12.2015.

Nadam se da će mu grad Zadar ili turistička zajednica uputiti poziv da posjeti i uživa u zvucima orgulja,naravno sve o trošku grada,to bi bilo fer i lijepa gesta

K0
KONJINA4.0
12:05 03.12.2015.

nije mi nimalo simpatičan, ali evo, reklama iz snova, DŽABA...

LU
lunar777
13:55 03.12.2015.

Besplatna reklama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije