Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVO RJEŠENJE

Flachau domaćin otkazanog sljemenskog slaloma

Autori: Vecernji.hr, Hina
11.02.2022.
u 13:49

Koliko god truda su organizatori uložili da bi održali podlogu u tvrdom stanju, izrazito visoke temperature proteklih dana učinile su svoje i dovele u pitanje održavanje utrke, a na kraju i do otkazivanja

Muški slalom koji se je trebao održati na zagrebačkom Sljemenu 6. siječnja, ali je otkazan zbog loših uvjeta na stazi, bit će održan 9. ožujka u austrijskom Flachau. Bit će to noćna utrka, prva vožnja na rasporedu je u 17.45 sati, a druga u 20.45.

Prva vožnja prvotno je bila na rasporedu u 15.30, no start je prvo odgođen za 15 minuta, a ubrzo je stigla i vijest o konačnom otkazivanju utrke.

Koliko god truda su organizatori uložili da bi održali podlogu u tvrdom stanju, izrazito visoke temperature proteklih dana učinile su svoje i dovele u pitanje održavanje utrke, a na kraju i do otkazivanja.

Ovo je trebalo biti 13. izdanje muškog slaloma za Snow Queen Trophy, koje se, nažalost, možda neće dogoditi ove godine.

Sljemenski slalom skijaša nije prva otkazana ovosezonska utrka Svjetskog kupa. Otkazani su i spust i super-G u Lake Louiseu, ali i zamjenski spust u Beaver Creeku te super-G u Bormiju. No, Snježna kraljica prva je ovosezonska tehnička utrka skijaša otkazana usred natjecanja. U natjecanju skijašica u Svjetskom kupu otkazan je veleslalom u Killingtonu, koji je kasnije nadoknađen u Courchevelu, a predstojeći mariborski tehnički vikend preseljen je u Kranjsku Goru, koja je za Slovence često spasonosno rješenje. Nešto slično dogodilo se i u Austriji gdje se Schladming ponudio kao organizator zamjenskog slaloma za onaj u Flachauu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije