Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EP U KARATEU

Financijska analitičarka Mirna Šenjug nastavila nisku medalja

Karate
Arhivska fotografija
07.05.2010.
u 11:55

- Jesam li sad samo predsjednikova kći? - pitala je Ana Marija, kći šefa HKS-a Stjepana Čelana, nakon ulaska u finale.

Tko se mogao nadati da će hrvatski karataši već prvi dan Europskog prvenstva u Ateni nastupiti u dva finala?! Izborile su ih dvije dame, 27-godišnja Mirna Šenjug u katama i 22-godišnja Ana Marija Čelan (više od 68 kg) u borbama.

Najbolja protiv najboljih

– Jesam li sad samo predsjednikova kći? –- pitala nas je Ana Marija nakon što je u polufinalu pobijedila legendarnu Turkinju Aras (1:0).

Najbolju našu teškašicu u karataškim krugovima pratio je glas da u Hrvatskoj osvaja medalje zato što je kći predsjednika Hrvatskog karate saveza Stjepana Čelana. Ona je to demantirala lani u Zagrebu osvojivši europsku broncu, a još više jučer u Ateni.

– Moja je kći najbolja kad se bori protiv najboljih – uvjeravao nas je prije turnira tata Čelan.

A tako je doista i bilo. Na putu do finala Ana Marija je tijesno slavila u tri borbe svladavši Grkinju Karipidou (1:1, na preglasavanje), veliku šampionku Španjolku Gomez (1:0) i Aras (1:0). Za pobjedu u finalu morala je pretrpjeti nekontrolirani udarac u lice od Turkinje koja je samo šest sekundi do isteka borbe sankcionirana kaznenim bodom.

Mirna Šenjug tih problema nije imala jer se bori sa zamišljenom suparnicom. Doduše, imala je Virovitičanka bolje ocijenjene nastupe od Estonke Mottus (4:1), Slovakinje Bošnjakove (4:1), Turkinje Akarsu (4:1) i svjetske doprvakinje, Talijanke Battaglie (4:1). Na svom 11. europskom prvenstvu, Mirna je izborila 11. seniorsku medalju na velikim svjetskim natjecanjima. Jednako dobro zvuči i to da joj je to peta uzastopna medalja na europskim prvenstvima (dvaput je bila prvakinja).

Uz Mirnu i brat Maks Luka


– Da ne osvajam medalje, već bih se ostavila karatea. Drži me draž pobjeđivanja – iskrena je bila financijska analitičarka iz Varaždinske banke.

Svakodnevni treninzi nakon posla i trenažni vikendi su se opet isplatili. Osim tate Maksa, inače virovitičkog kirurga, uz nju su i ovaj put bili mama Dubravka i mlađi brat Maks Luka (13). Miroslav Maričević (84 kg) i Pero Vučić (+84 kg) prošli su jedno kolo, a na prvoj prepreci zapeli su Marijan Bračić (75 kg) i Ivan Ermenc (kate). Azra Saleš domogla se pak četvrtfinala.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije