Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG KIŠE

Finale Svjetskog kupa u BMX-u otkazano, Ranteš završio 12.

Marin Ranteš
Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL
1/2
04.11.2019.
u 16:07

- Žao mi je što je odgođena finalna vožnja, tim više jer sam bio spreman za finale, htio sam odvoziti vožnju koju sam isplanirao i pokazati da mogu biti bolji od 12. mjesta. Na žalost, otkazano je finale, a bodovi su preuzeti od polufinalne vožnje.

Najbolji hrvatski BMX-er Marin Ranteš završio je kao 12. na završnoj postaji Svjetskog kupa u kineskom gradu Chengdu.

Ranteš se plasirao u finale, ali unatoč ogromnim naporima organizatora da osuše park, kiša je ipak bila jača te je finalna vožnja otkazana. Konačni plasman je preuzet od polufinalne vožnje, tako je Varaždinac zauzeo 12. mjesto sa 78 bodova. Ovogodišnji prvak Svjetskog kupa je Japanac Rim Nakamura.

- Žao mi je što je odgođena finalna vožnja, tim više jer sam bio spreman za finale, htio sam odvoziti vožnju koju sam isplanirao i pokazati da mogu biti bolji od 12. mjesta. Na žalost, otkazano je finale, a bodovi su preuzeti od polufinalne vožnje. Unatoč tome, pozdravljam odluku organizatora da otkažu polufinalnu vožnju, jer ipak je sigurnost vozača najbitnija. Najbitnije je da nitko od vozača nije ozlijeđen i da se možemo spremati za daljnja natjecanja - izjavio je Marin.

Za Ranteša se sezona nastavlja, a trenutačno mu je najvažnije fokusirati se na Svjetsko prvenstvo koje se idućeg vikenda održava također u kineskom gradu Chengdu. To će mu biti idealna prilika za skupljanje bodova za Olimpijske igre 2020 u Tokiju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije