Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELESLALOM U ASPENU

Filip Zubčić tek 14. nakon prve vožnje, od starta se vidjelo da mu nedostaje energije

REUTERS/Stoyan Nenov/PIXSELL
01.03.2024.
u 19:51

U drugom nastupu moći će popraviti dojam, a veliki Švicarac stigao je na prag osvajanja Malog globusa uz nevjerojatan doseg

Švicarac Marco Odermatt vodeći je nakon prve vožnje veleslaloma za Svjetski kup u Aspenu, dok je najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić 14. sa 1.60 sekundi zaostatka. Sjajni Odermatt u prvoj je vožnji ostvario 12 stotinki bolje vrijeme od drugog Norvežanina Alexandera Steena Olsena, odnosno 19 stotinki od trećeg sunarodnjaka Loica Meillarda. Odermatt je tako u odličnoj poziciji da i u osmom ovosezonskom veleslalomu ostvario pobjedu, najbolji je bio u svih prvih sedam, te tako tri utrke prije kraja osigura Mali kristalni globus u ovoj disciplini.

Kako je slavio i u posljednja tri prošlosezonska veleslaloma, Odermatt bi mogao u Aspenu stići do 11. uzastopne pobjede u ovoj disciplini. Također, pobjedom u Aspenu bi ostvario 12. uspjeh ove sezone u svim disciplinama i tako stići na samo jednu pobjedu od rekorda kojega zasad dijeli sa Šveđaninom Ingemarom Stenmarkom te Austrijancima Hermannom Maierom i Marcelom Hirscherom koji su slavili po 13 puta u jednoj sezoni, Stenmark 1979., Maier 2001., Hirscher 2018., a Odermatt 2023.

Zubčić nije dobro iskoristio startni broj dva, od samoga strarta izgledalo je kako nedostaje energije u njegovoj vožnji što je rezultiralo povećim zaostatkom za najboljima.

U Aspenu je nastupio još jedan hrvatski predstavnik Istok Rodeš, no sa 5.56 sekundi zaostatka ostao je daleko od ulaska u drugi vožnju, zauzeo je 40. mjesto, ali za 30. Švicarcem Lucom Aernijem, posljednjim koji je izborio drugi nastup, zaostao je 2.51 sekundi.

Druga vožnja je na programu od 21 sat.

@vecernjilist.sport Mlada nada Dinama dobio je hrvatsko državljanstvo: 'Osjećam se super, ja sam baš zadovoljan' #vecernji #dinamo #belinho ♬ original sound - Sport Večernji list

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije