Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Baku

Filip Ude brončani i na konju s hvataljkama!

Filip Ude
Davor Javorović/Pixsell
06.03.2015.
u 14:24

Koliko je Filip bio dobar i s padom, najbolje govori podatak da su zlatni Azerbajdžanac Oleg Stepko (14.933) i njegov srebrni sunarodnjak Petro Pahnjuk (14.833) dobili za nijansu veće ocjene, a odradili su vježbe bez pada.

Hrvatski gimnastičar Filip Ude osvojio je još jednu brončanu medalju na Test Eventu za Europske olimpijske igre u Bakuu.

Nakon što je u srijedu došao do višebojske broncu i to 2,5 godine od posljednjeg izvođenja višeboja, Filip je danas uzeo i broncu na svojoj najjačoj spravi, konju s hvataljkama na kojoj je aktualni viceprvak svijeta. I to s padom na ruskim kolima gdje je ovaj element napravio D, a ne E težine, zavrtio ih dva, a ne tri puta i pao. No svejedno je za start od 6.6 dobio 14.700 bodova.

Koliko je Filip dobar i s padom, najbolje govori podatak da su zlatni Azerbajdžanac Oleg Stepko (14.933) i njegov srebrni sunarodnjak Petro Pahnjuk (14.833) dobili za nijansu veće ocjene, a odradili su vježbe bez pada.

Uz to, Filip je prvi put napravio saskok E težine s kojim mu se vježba penje na startnu ocjenu od 7.1, a s njom je konkurentan za zlata na svim najvećim gimnastičkim natjecanjima.

- Očekivali smo ovakav nastup s obzirom da se nakon višeboja ispraznio i fizički i mentalno. Još je natjecanje počelo rano ujutro, u 9 sati, a imali smo samo dan odmora između višeboja i ovog pojedinačnog finala. Primarni zadatak ovdje bila je provjera višeboja za kojeg je potrebna posebna priprema, pa nije bilo vremena trenirati samo konja. Sada ćemo odraditi još jedno višebojsko natjecanje u Francuskoj ligi čime ćemo završiti s višebojskim testovima u ovoj polusezoni. A onda nam ostaje nešto manje od mjesec dana rada samo na vježbi na konju za Europsko prvenstvo u Montpellieru - rekao je Marijo Vukoja, jedan od Filipovih trenera i dodao:

- Definitivno je bila dobra odluka što smo tako rano krenuli s višebojom jer na jesen će na Svjetskom prvenstvom u Glasgowu koje je kvalifikacijsko za OI u Riju, u kvalifikacijama morati raditi i višeboj i vježbu na konju iz 6.7. Za to će morati biti još spremniji nego sada, no pokazao je da je na jako dobrom putu.

>>Filip Ude nakon 2,5 godine vježbao višeboj i bio treći

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije