Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Južna Afrika - Senega

Fifin presedan! Zbog sudačkog previda ponavlja utakmicu kvalifikacija za SP!

Gianni Infantino
Foto: Reuters/PIXSELL
07.09.2017.
u 10:51

"Ova odluka slijedi potvrdu Sportskog arbitražnog suda (CAS) koji je potvrdio prvotnu Fifinu kaznu, odnosno doživotnu suspenziju za suca Joseph Lampteyja iz Gane"

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) odlučila je ponoviti utakmicu između Južne Afrike i Senegala u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo 2018. godine zbog očitog sudačkog previda.

Južna Afrika je dobila utakmicu rezultatom 2-1, ali je FIFA poništila utakmicu zbog izmišljenog jedanaesterca, a sudac utakmice Joseph Lamptey je doživotno suspendiran.

Lamptey je pri rezultatu 0-0 dosudio kazneni udarac za domaćine jer je vidio da je Kalidou Koulibaly igrao rukom, međutim senegalskog igrača lopta je pogodila u koljeno. Južna Afrika je iz tog jedanaesterca povela 1-0 i na kraju pobijedila 2-1 osvojivši važne bodove u borbi za World Cup.

"Ova odluka slijedi potvrdu Sportskog arbitražnog suda (CAS) koji je potvrdio prvotnu Fifinu kaznu, odnosno doživotnu suspenziju za suca Joseph Lampteyja iz Gane. Ova odluka odmah stupa na snagu, a nova utakmica bit će odigrana u studenom," poručili su iz krovne nogometne organizacije.

U skupini D posljednjeg kruga afričkih kvalifikacija za SP 2018. godine vode Burkina Faso i Kape Verde sa po šest bodova, Senegal je treći s pet bodova, dok Južna Afrika ima jedan bod. Senagal i Južna Afrika imaju utakmicu manje.

Na SP će samo pobjednik skupine.

Komentara 5

DU
Deleted user
10:59 07.09.2017.

Ne bi bilo loše da FIFA pogleda utakmicu Turska - Hrvatska pri rezultatu 0-0

DH
dalibor.hren
12:55 07.09.2017.

Mogla bi FIFICA pogledati zadnje dvije: Ukrajina vs Turska (oba gola) i Turska vs Hrvatska (penal za Hrvatsku i crveni za Turčina ) Mislim da ponavljanje utakmice nije dobro i otvara Pandorinu kutiju...

Avatar dostojevski
dostojevski
19:08 07.09.2017.

Ja bih rekao da se ovaj sudac nesto zamjerio FIFA-i. Bilo je daleko gorih sudackih gresaka pas se FIFA ni pocesala nije. Puno cese su ostecene manje zemlje, ukljucujuci Hrvatsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije