Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karlo Ledinski

Briga Fifu za navijače i nogometaše, novac je njoj najbitniji

Hrvatska - Kosovo
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/9
05.09.2017.
u 19:20

Nakon što je postalo jasno da više nema slobodnog termina u rujnu da se ugura utakmica Hrvatske i Kosova, Fifini delegati praktički su prisilili obje reprezentacije da pristanu na kompromis.

Hrvatski “izbornik” Ante Čačić u subotu je u 23 sata poručio: “Sigurno sutra nećemo igrati s Kosovom. Imamo trening u 11 i nakon toga idemo u Tursku”. I bilo je Čačićevo razmišljanje najlogičnije poslije prekinute utakmice s Kosovom.

No, nažalost, Kosovo i Hrvatsku malo se pitalo, Fifa je shvatila da nema drugog rješenja te je Čačića ujutro dočekalo gorko otrežnjenje, odnosno Fifina naredba da se utakmica igra u nedjelju u 14.30 sati.

Nakon što je postalo jasno da više nema slobodnog termina u rujnu da se ugura utakmica Hrvatske i Kosova, Fifini delegati praktički su prisilili obje reprezentacije da pristanu na kompromis.

Nažalost, tim će kompromisom najviše izgubiti Hrvatska, koju već danas, ni 53 sata nakon završetka utakmice u Maksimiru, čeka pakleno gostovanje u Turskoj.

I to nakon što su mišići igrača sigurno jako istrošeni zbog gnjecava terena u Maksimiru. Tako će naši uoči možda i ključnog dvoboja kvalifikacija stići odraditi tek jedan, regeneracijski trening u Eskişehiru.

A za tu nepravdu i neravnopravne uvjete koje ćemo imati u Turskoj kriva je jedino Fifa. Koja je nakon Svjetskog prvenstva 2014. godine uvela novi raspored kvalifikacija. Naime, do 2014. pravilo je bilo da je pauza između dvije utakmice kvalifikacija četiri dana. I tada bi u slučaju odgode od jednog dana nekoj reprezentaciji ostala još tri dana da se oporavi do sljedeće utakmice.

Hrvatska - Kosovo
1/9

No, Fifa je uoči početka ovih kvalifikacija, zbog prodaje TV prava, odnosno više novca, složila raspored da se u jednom danu igraju samo dvoboji tri od devet kvalifikacijskih skupina i tako došla u poziciju da je pauza između dvije utakmice u istoj skupini samo tri dana. Odnosno dva kada se dogodi odgoda.

I posljedica svega je da ispaštaju reprezentacije, ovaj put Hrvatska i Kosovo. I, naravno, navijači, koji su samo četiri sata prije jučerašnjega prvog sučeva zvižduka doznali da će se utakmica igrati. Naravno, bilo je puno onih koji nisu stigli do Maksimira iz Dalmacije, Slavonije, Kvarnera, iako su ulaznice imali.

No, tko pita za navijače, u nogometu je ionako već godinama novac najvažniji.

 

Komentara 2

DU
Deleted user
19:36 05.09.2017.

ueeee....ueeeee....jadni oni...aj placi jos novinaru....umjesto da ohrabrujes kukas ko pic.kica...jadni decki oni su umorni....stisnite zube i naprijed ...i ne citajte ovaj clanak

Avatar Bekrija
Bekrija
07:14 06.09.2017.

Kao da HNS i Dinamo vodi brigu o navijačima! Pljuc....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije