Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skandal na SP

FIFA suspendirala šefa španjolskog nogometa nakon skandala s ljubljenjem nogometašice protiv njene volje

Luis Rubiales File Photo
Foto: Isabel Infantes/PRESS ASSOCIATIO
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
26.08.2023.
u 14:54

Krovna svjetska nogometna organizacija predsjednika Španjolskog nogometnog saveza Luisa Rubialesa udaljila je s dužnosti na 90 dana.

Španjolska nogometašica Jennifer Hermoso (33) kaže da ju je Španjolski nogometni savez (RFEF) "kontinuirano pritiskao" da izađe u javnost s izjavama koje bi opravdale poljubac u usta koji joj je protivno njenoj volji dao predsjednik saveza Luis Rubiales (46), a on istovremeno tvrdi da je poljubac na Svjetskom prvenstvu bio usuglašen i da ga je Hermoso obujmila rukama i podizala u zrak.

"Bila sam pod kontinuiranim pritiskom kako bih izašla s nekom izjavom koja bi opravdala njegov čin. I ne samo to, na razne načine i preko raznih osoba, RFEF je pritiskao moju obitelj, prijatelje i suigračice da posvjedočim ono što nije imalo nikakve veze s mojim viđenjem događaja", izvijestila je Hermoso preko Twittera.

Soccer Football - FIFA Women's World Cup Australia and New Zealand 2023 - Final - Spain v England - Stadium Australia, Sydney, Australia - August 20, 2023 Spain's Jennifer Hermoso celebrates with President of the Royal Spanish Football Federation Luis Rubiales after the match REUTERS/Hannah Mckay Photo: HANNAH MCKAY/REUTERS
Foto: HANNAH MCKAY/REUTERS

"Reprezentacija, prvak svijeta, nije zaslužila takvu manipulatorsku i neprijateljsku kulturu koja želi kontrolirati", dodala je.

O svemu se oglasila i FIFA. Krovna svjetska nogometna organizacija šefa saveza suspendirala je na tri mjeseca. U petak su 23 nogometašice, koje su prije tjedan dana osvojile Svjetsko prvenstvo finalnom pobjedom od 1-0 nad Engleskom, preko sindikata poručile da se neće vratiti u reprezentaciju dok je ondje Rubiales. Traže odlazak i drugih dužnosnika.

 

Ključne riječi

Komentara 16

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
15:22 26.08.2023.

Da je poljubio muškarca u usta dobio bi medalju.

IK
Ikarus
15:04 26.08.2023.

Fifi nije smetalo što je za vrijeme izgradnje stadiona u Kataru izginulo prisilno tko zna koliko ljudi FIFA je mafija

BI
billynik
15:47 26.08.2023.

Da je tako poljubio muškarca bio bi heroj Zapada a ovako kazna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije