Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽI UKIDANJE

Fiba definitivno ne priznaje ABA ligu!

Cedevita - Gran Canaria
Igor Kralj/PIXSELL
09.03.2015.
u 09:25

"Kako bi se izbjeglo narušavanja natjecanja koje bi negativno utjecalo na klubove, dogovoreno je da će povlačenje ABA lige stupiti na snagu na kraju tekuće sezone", stoji u priopćenju Fibe.

Fiba Europe je na jučerašnjem sastanku u Münchenu odlučila da ne podržava regionalnu ABA ligu i traži njeno ukidanje.

Kao glavni razlog navodi se neslaganje pravila tog natjecanja sa statutom i pravilnikom Fibe. Krovna europska košarkaša organizacija je poručila da vodstvo ABA lige nije dostavilo sve potrebne informacije.

"Kako bi se izbjeglo narušavanja natjecanja koje bi negativno utjecalo na klubove, dogovoreno je da će povlačenje ABA lige stupiti na snagu na kraju tekuće sezone", stoji u priopćenju Fibe.

ABA liga, dakle, od iduće sezone neće imati pravo delegirati svoje predstavnike za natjecanja koja su pod okriljem Fibe Europe.

Ova odluka dolazi kao rezultat sukoba Fibe i Uleba (zajednica europskih košarkaških liga) koji organizira Euroligu. Fiba od iduće sezone želi formirati svoju ligu koja bi bila pandan Euroligi.

Zanimljivo i da je Fiba Europe istovremeno priznala Balkansku ligu u kojoj se natječu nižerazredni klubovi. U njoj nema hrvatskih predstavnika.

>> Kosovo uskoro postaje član Fibe?

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Darac ZG80
Darac ZG80
11:01 09.03.2015.

fala Bogu jer ovo nije aba liga nego proširena srpska liga !!!!!!!!!!!!!

Avatar links
links
11:18 09.03.2015.

hahaha, FIBA ne priznaju ABU, e pa problem je to što ABU zaboli za to, oni su okrenuti ULEB-u!!! ovo može štetiti samo sucima a oni se uvijek snadju:). Priznaju Balkansku ligu, hahahahah, to je igrao Sl.Brod sa kosovarima, bugarima... 48 liga po kvaliteti, stvarno su jadni

SV
svitilnik
15:20 09.03.2015.

Pogledajte na web stranicama ULEB-a. Svi europski klubovi nastupaju preko svojih nacionalnih saveza. Hrvatskoga košarkaškoga saveza nema jer se mi vodimo kao pod krinkom Adriatic lige što ništa drugo nije nego Jugoslavenska liga ( malo proširena da nisu samo klubovi iz bivše države ). Bravo za naše košarkaške djelatnike a rekao bi i političare kako vode brigu o hrvatskomu sportu. Nije vas sram ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije