Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvaci italije

Fešta u Napulju ne prestaje danima: Na Maradoni pala i Fiorentina

Serie A - Napoli v Fiorentina
Foto: CIRO DE LUCA/REUTERS
1/4
VL
Autor
hina
07.05.2023.
u 20:31

Na ljestvici vodi novi prvak Napoli sa 83 bodova, Juventus na drugom mjestu ima 66 bodova, Lazio ima 64, a zatim slijede Inter (63), Milan (61), Atalanta (58), Roma (58)...

Nakon što su u četvrtak u Udinama osigurali naslov prvaka, nogometaši Napolija su na rasprodanom stadionu Diego Armando Maradona pred 55.000 gledatelja u susretu 34. kola Serie A pobijedili Fiorentinu sa 1-0. Slavlje navijača Napolija započelo je 4. svibnja u 22.37 sati i trajat će još dugo. Na ulicama Napulja, gotovo svakoj kući vijore se Napolijeve zastave, a nakon 33 godine čekanja Napolitanci ponovno proživljavaju san.

Prva utakmica Napolija kao novog prvaka na stadionu Maradona počela je "špalirom" koji su priredili gosti, te šouom domaćih navijača na tribinama.

Soccer Football - Serie A - Napoli v Fiorentina - Stadio Diego Armando Maradona, Naples, Italy - May 7, 2023 Napoli fans inside the stadium before the match REUTERS/Ciro De Luca Photo: CIRO DE LUCA/REUTERS
Foto: CIRO DE LUCA/REUTERS

Sama utakmica nije imala previše važnosti za oba sastava. Igrači Napolija bili su u slavljeničkom raspoloženju nakon osiguranog prvog "scudetta" nakon 1990. godine, dok su gostima misli okrenute četvrtku i prvom susretu polufinala Konferencijske lige protiv Basela.

Pitanje pobjednik razriješio je pogodak Nigerijca Victora Osimhena iz jedanaesterca u 74. minuti. Bio je to njegov 47. pogodak u Serie A čime je postao najefikasnij afrički nogometaš u talijanskom prvenstvu.

Osimhen je mogao zabiti i u 48. minuti, međutim nije realizirao kazneni udarac. Njegov udarac obranio je Pietro Terracciano. Josip Brekalo nije nastupio za "Viole".

Na ljestvici vodi novi prvak Napoli sa 83 bodova, Juventus na drugom mjestu ima 66 bodova, Lazio ima 64, a zatim slijede Inter (63), Milan (61), Atalanta (58), Roma (58)...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije