Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BUENOS AIRES

Ferrero i Ferrer u finalu

Juan Carlos Ferrero
AFP
21.02.2010.
u 09:10

Španjolski tenisači Juan Carlos Ferrero i David Ferrer izborili su međusobni dvoboj u finalu ATP turnira u Buenos Airesu, koji se igra na zemljanoj podlozi.

Juan Carlos Ferrero, drugi nositelj turnira, pobijedio je u polufinalu pobjednika ovog turnira 2007. godine i prošlogodišnjeg finalista, četvrtog nositelja iz Argentine Juana Monaca 6-2, 7-6(7). Ferreru je to bila deveta uzastopna pobjeda na ATP Touru, budući da je prošlog tjedna u brazilskom Costa do Sauipeu osvojio svoj 13. naslov u karijeri.

Posao protiv Monaca olakšala mu je činjenica da je to Argentincu bio drugi meč istoga dana. Kiša je, naime, poremetila program u petak, pa je Monaco ujutro odrađivao četvrtfinalni meč u kojem je pobijedio sunarodnjaka Horacija Zeballosa 7-5, 6-1.

I David Ferrer je u subotu odrađivao dvostruki program, ali, nije ga smetalo. Prvo je u četvrtfinalu pobijedio šestog nositelja, Rusa Igora Andrejeva 7-5, 6-2, a potom je u polufinalu bio bolji od sunarodnjaka Alberta Montanesa 6-1, 6-1.

Protiv Juana Carlosa Ferrera će igrati svoj 15. finale karijere i tražiti priliku za osvajanje osmog naslova. Posljednji je osvojio još 2008. godine u nizozemskom Hertogenboschu na travi, a lani je izgubio oba finala koja je igrao, u Dubaiju na tvrdoj podlozi i u Barceloni na zemlji.

Tenisači sličnog prezimena dosad su odigrali šest međusobnih dvoboja. David Ferrer je dobio pet mečeva, uključujući i jedina dva dosadašnja na zemljanoj podlozi.

ATP Buenos Aires, polufinale:

Ferrer (1) – Montanes (5) 6-1, 6-1

Ferrero (2) – Monaco (4) 6-2, 7-6(7)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije