Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najveći oktanski cirkus

Ferrarijev predsjednik: Momčadi za dvije godine mogu otići iz formule 1

Luca di Montezemolo
Reuters
13.05.2011.
u 18:22

Ferrarijev predsjednik Luca di Montezemolo u intervjuu za CNN izjavio je da će sve momčadi formule 1 za dvije godine biti spremne pokrenuti vlastito prvenstvo

Di Montezemolina izjava je došla nakon što je obznanjeno da talijanska investicijska grupa Exor pokušava preuzeti formulu 1. Zbog toga ne postoji ni jedan razlog da momčadi nakon isteka aktualnog ugovora Concorde ostanu u ovom natjecanju.

– Krajem sljedeće godine ugovori svih momčadi sa CVC-om će isteći. Imamo tri mogućnosti. Prva je obnoviti ugovor s CVC-om ili, teoretski, napraviti ono što su vrlo uspješno napravili američki košarkaški klubovi. A to je osnovati svoju vlastitu kompaniju, poput NBA. Ta kompanija vodila bi utrke i bavila se televizijskim pravima. I treća je opcija pronalaženje novog partnera. Bernie Ecclestone je napravio jako dobar posao, ali on je formulu 1 već tri puta prodao i on više nije vlasnik posla. CVC je ime koje jedino može prodati formulu 1 – kazao je Ferrarijev predsjednik te dodao da momčadi imaju nekoliko mogućnosti i dovoljno vremena da se pripreme.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije