Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NISAM KRIV'

Ferrari kažnjen s 20.000 dolara zbog Alonsovog incidenta

Fernando Alonso
AFP
08.05.2010.
u 20:46

Španjolski pilot Ferraraija Ferrarija Fernando Alonso zamalo je izazvao sudar s Nicom Rosbergom u posljednjoj, trećoj rundi službenog kvalifikacijskog treninga za Veliku nagradu Španjolske i zato je njegova momčad kažnjena.

Alonso je prilikom izlaska iz boksa zamalo udario u njemačkog pilota Mercedes GP-a i prisilio ga na vožnju neposredno uz sam zid pit-lanea, te su stoga suci odučili da je to bio "nesiguran izlazak iz boksa" i Ferrari kaznili s 20.000 dolara.

- Bila je to ozbiljna situacija. Da smo se sudarili, što je bilo lako moguće u takvoj situaciji, dijelovi bolida bi počeli letjeti na sve strane. Alonso mora biti oprezniji sljedeći put. Nije dobro postupio – rekao je Rosberg.

Alonso se nije složio s Rosbergovim mišljenjem i smatra da nije bilo razloga za kaznu.

- Ako će se za ovo dijeliti kazna, onda treba pomnije razmotriti slične situacije unutar boksova i na nekim drugim utrkama. Nije došlo do sudara, dodira niti stjecanja prednosti – rekao je bivši dvostruki svjetski prvak, koji će u nedjeljnu petu ovosezonsku utrku Formule 1 startati s četvrte pozicije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije