Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIDEO

Fernandez priprema šokantno zakucavanje za All Stars

06.02.2009.
u 12:11

Španjolski košarkaš Rudy Fernandez namjerava zapanjiti javnost na natjecanju u zakucavanju u Phoenixu, oponašajući nogometaša Djalminhu.

Zakucavanje u nogometnom stilu? Nije nemoguće, ako je potez nogama samo dio spektakla. Rudy Fernandez iz Portlanda smislio je osebujno zakucavanje za All Stars u Phoenixu, koje spaja nogometnu i košarkašku vještinu.

Svojoj je točki nadjenuo naziv "Djalminhino zakucavanje", po brazilskom nogometašu poznatom po prebacivanju lopte petom odozada prema naprijed, preko glave.

Fernandez posljednjih tjedana uvježbava sljedeće: zatrčati se prema lopti položenoj na parket, jednim je stopalom lagano podići na petu drugog stopala i izbaciti je visoko preko glave, iznad koša. I tek tada na scenu stupa košarkaško umijeće - zakucavanje "nabačene" lopte u koš.

U razgovoru za As, Fernandez je priznao da mu neće biti lako izvesti taj trik na All Starsu 14. veljače:

- Stalno to uvježbavam, ali mi je jasno da je to teško realizirati. Zasad mi to uspijeva u tri od deset pokušaja.

Ako ne bude zadovoljan sa stupnjem pripremljenosti, izvest će nešto drugo.

- Spremam i zamjenski trik. Ako ne izvedem "Djalminhino zakucavanje", napravit ću nešto drugo što će također iznenaditi publiku.

Djalminha je na prijelazu tisućljeća igrao u Deportivu iz La Corune i nekoliko puta na utakmicama dodao suigračima loptu na taj način, dižući loptu s tla petom. Rudy nije prvi koji se dosjetio primijeniti Djalminhin potez jer ga je preduhitrio Dominikanac Orlando Sanchez.

Kad su u Deportivu čuli da Rudy želi odati počast njihovu bivšem nogometašu, poslali su mu u Portland plavo-bijelu prugastu majicu.

- Već tjedan dana nisam u Portlandu pa ne znam je li mi stigla. U svakom slučaju zahvaljujem Deportivu na ovom detalju, ali NBA ne dopušta nošenje majica drugih klubova.

Osim što će nastupiti na natjecanju u zakucavanju, Fernandez će zaigrati i na utakmici debitanata u NBA ligi - velik uspjeh za Europljana u njegovoj prvoj sezoni s druge strane Atlantika.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije